Štýlové hodinky ponúkajú okrúhly displej.

Samsung už dávnejšie naznačil, že na výstave IFA v Berlíne predstaví svoje nové inteligentné hodinky. Tlačová konferencia je naplánovaná na štvrtok 3. 9. o 19-tej hodine. Výrobca však svoje hodinky oficiálne oznámil už teraz a prezradil niekoľko základných informácií. Zvyšné detaily zverejní v Berlíne.

Nové hodinky Samsung Gear S2 budú dostupné v športovom a klasickom prevedení, ako je výborne vidieť z ilustračnej fotografie. Hardvérová výbava bude v oboch prípadoch totožná. Zariadenie má dvojjadrový procesor s frekvenciou 1 GHz, okrúhly 1,2-palcový displej s rozlíšením 360 × 360. Operačná pamäť má kapacitu 512 MB, pričom vnútorné úložisko poskytuje 4 GB priestoru. Nevieme, koľko z tejto kapacity môže používateľ reálne využívať.

https://www.youtube.com/watch?v=nwn8qMaNoJk

Gear S2 hodinky sú odolné voči vode a prachu (IP68) a obsahujú WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0 a NFC konektivitu. NFC samozrejme podporuje mobilné platby. Nechýbajú všemožné senzory vrátane snímača tepu. Batéria má kapacitu 250 mAh a podľa výrobcu vydrží fungovať 2 až 3 dni na jedno nabitie. Novinka využíva systém Tizen, ktorý už Samsung využil aj v prípade predchádzajúcej generácie hodiniek Gear.

Ďalšie informácie a fotografie produktu prinesieme priamo z Berlína.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit