Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Samsung Electronics predstavila rad Bespoke AI, teda najinteligentnejšiu, najekologickejšiu a najúčinnejšiu práčku a sušičku tejto značky v histórii. Oba spotrebiče sa vyznačujú výnimočne veľkou kapacitou a zároveň priestorovo úsporným prevedením. Ponúkajú vysoký výkon a spoľahlivú prevádzku a zároveň úsporu energie, prostriedkov i celkových nákladov. Podobne ako iná biela technika radu Bespoke sa aj nová práčka a sušička vyznačujú elegantným dizajnom a vysokou funkčnosťou.

Práčky sú k dispozícii vo variantoch čierna práčka s čiernym panelom, biela práčka s čiernym panelom, biela práčka so strieborným panelom, biela práčka so svetlomodrým panelom a biela práčka s bielym panelom. Odporúčaná maloobchodná cena začína pri modeli WW11BGA046AELE na 609 eur a končí pri modeli WW11BB944DGHS7 na 1019 eur. Odporúčaná maloobchodná cena sušičiek sa pohybuje od 799 eur pri modeli DV90BBA245AELE po 1179 eur pri modeli DV90BB9445GHS7. Na slovenskom trhu budú tieto spotrebiče dostupné od septembra.

S každým praním šetríte energiu, vodu aj pracie prostriedky

Oba modely, práčka aj sušička Samsung Bespoke s predným plnením a umelou inteligenciou, sa vyznačujú pohodlným ovládaním a vysokou účinnosťou, takže zákazníci šetria vodou, energiou aj pracími prostriedkami.

Práčka Bespoke AI je vybavená technológiou AI Ecobubble, ktorá robí z pracieho prostriedku bubliny prenikajúce rýchlo a hlboko do bielizne. Pomocou tejto technológie sa znižuje využitie energie až o 70 %[1], pričom účinnosť prania zostáva rovnaká dokonca aj pri nižšej teplote vody. Okrem toho táto technológia vylepšuje odstraňovanie nečistôt o 24 %[2] a tiež o 45,5 %[3] zlepšuje starostlivosť o bielizeň. Každá várka je teda čistejšia ako predtým a zakaždým sa bielizni dostane lepšia starostlivosť.

K úspore energie pomáha aj inteligentná funkcia AI Wash Cycle, ktorá pri praní pomáha šetriť vodou aj pracími prostriedkami, a pritom neuberá na dôkladnosti. Práčka vďaka nej automaticky zistí hmotnosť a mäkkosť bielizne v každej várke a podľa toho nastaví intenzitu prúdenia vody. Zároveň po celú dobu prania monitoruje stav znečistenia bielizne. Pomocou funkcie Auto Dispense presne nastaví množstvo vody aj pracieho prostriedku a priebežne upravuje dobu namáčania, plákania i žmýkania. Výsledkom je optimálny čas aj intenzita prania podľa skutočných podmienok.

Spomínaná funkcia Auto Dispense je ideálna predovšetkým k presnému odváženiu pracieho prostriedku aj zmäkčovadla pre danú várku, takže už ho pri praní nemusíte odhadovať. Zásobník môžete navyše naplniť pracími prostriedkami až na mesiac dopredu[4], takže pre ne nepotrebujete siahať pri každej várke zvlášť.

Aj pri sušení s modelom Bespoke AI sa môžete tešiť na úsporu energie. Technológia s tepelným čerpadlom šetrí energiu aj náklady, a samotné sušenie prebieha spôsobom šetrným k oblečeniu. Sušička patrí do energetickej triedy A+++[5], na čom má zásluhu predovšetkým ekologický motor s technológiou Digital Inverter Compressor – ten sušenie maximálne urýchľuje a dodáva mu na účinnosti. Technológia AI Dry neustále monitoruje teplotu a vlhkosť vo vnútri sušičky a nastavuje jednotlivé parametre sušenia tak, aby bielizeň bola usušená optimálne a žiadna energia neprišla nazmar. Využívaním recyklovaného horúceho vzduchu sa znižujú aj náklady na prevádzku sušičky a jej uhlíková stopa.

Oba nové modely radu Bespoke sú navyše podobne ako ďalšie spotrebiče tohto radu súčasťou ekosystému SmartThings, takže ich majitelia môžu prostredníctvom systému SmartThings Energy ovplyvňovať ich spotrebu aj sami. Systém umožňuje nielen sledovať a spravovať využitie energie, ale tiež odporúča spôsoby, ako dosiahnuť vyššiu účinnosť, takže sa každý môže podieľať na udržateľnejšej prevádzke domácnosti. Technológia SmartThings Clothing Care zase umožňuje optimalizovať pranie a sušenie podľa typu bielizne a životného štýlu používateľov. Práčka a sušička vďaka nej berú do úvahy materiály, z ktorých je oblečenie vyrobené, typické spôsoby využitia a taktiež aktuálne ročné obdobie. Podľa toho potom systém odporučí optimálnu prácu a sušiace cykly, ale tiež umožňuje plánovanie prania vopred, ponúka možnosť objednávky pracích prostriedkov v internetových obchodoch a pod.

Spotrebiče pre každý životný štýl

Kúpeľňa alebo práčovňa v dome môže pôsobiť funkčne a štýlovo zároveň. Práčka aj sušička Bespoke AI v tomto ohľade nezaprú príslušnosť k obľúbenému radu Bespoke, ku ktorému patrí elegantný dizajn a zároveň priestorovo úsporné prevedenie.

Veľkú zásluhu na tom má technológia SpaceMax, ktorá maximalizuje vnútorný priestor – vďaka šikovnému usporiadaniu dokázali výrobcovia zväčšiť bubny oboch zariadení bez toho, aby sa menili ich vonkajšie rozmery. Kapacita práčky tak dosiahla skvelých 11 kg – žiadne iné zariadenie vo veľkostnej kategórii 600 mm toľko neponúka. Oba spotrebiče sa navyše vyznačujú moderným dizajnom s plochou prednou stenou, takže výborne zapadnú do každého interiéru. Štýlovo pôsobia aj okrúhle dvierka kryté temperovaným sklom, zároveň je však na prvý pohľad jasné, že niečo vydržia. Jednoduché a esteticky čisté prevedenie práčky aj sušičky Bespoke AI™ sa skrátka výborne hodí do každej domácnosti.

Obe zariadenia patria do dizajnového radu Bespoke Flat Design, čo rozširuje možnosti pri ich inštalácii. Vyzerajú dobre, či už ich postavíme na seba alebo vedľa seba. K dispozícii sú navyše v niekoľkých farebných variantoch – strieborné, čierne a modré, takže si vyberie každý, nech má kúpeľňu alebo práčovňu zariadenú akokoľvek.

Výkon, ktorému môžete veriť

Zakúpenie práčky či sušičky predstavuje nepochybne značnú investíciu a tým aj od daného spotrebiča chceme, aby nejaký čas vydržal bez problémov. A Samsung v tomto ohľade ide zákazníkom v ústrety niekoľkými spôsobmi. Na rozdiel od tradičných motorov využíva technológia Digital Inverter Motor v práčke aj sušičke Bespoke AI silné magnety kvôli výkonnejšej a tichšej prevádzke pri súčasnej úspore energie. Nové motory sú mimoriadne trvanlivé a odolné, na čom má zásluhu aj využitie vysoko kvalitných komponentov bez kief, ktoré sa časom opotrebujú. Vďaka tomu môže Samsung ponúknuť na motor typu Digital Inverter u práčok a sušičiek predávaných v Európe a v Spojených štátoch dvadsaťročnú záruku[6]. Udržateľnosť je skrátka jedným z našich hlavných cieľov.


[1] Testované podľa normy IEC 60456-2010 / hmotnosť bielizne 4 kg / režim Super Eco Wash cold (WF80F5E5U4W) vs. Cotton 40 °C bez režimu Ecobubble (WF0702WKU). Výsledky jednotlivých meraní sa môžu líšiť.                                                                                                                                                                     

[2] Testované podľa normy IEC 60456-2010 / hmotnosť bielizne 4 kg / režim Super Eco Wash cold (WF80F5E5U4W) vs. Cotton 40 °C bez režimu Ecobubble (WF0702WKU). Výsledky jednotlivých meraní sa môžu líšiť.                                                                                                                                                                       

[3] Testované podľa normy IEC 60456-2010 / hmotnosť bielizne 4 kg / režim Super Eco Wash cold (WF80F5E5U4W) vs. Cotton 40 °C bez režimu Ecobubble (WF0702WKU). Výsledky jednotlivých meraní sa môžu líšiť.                                  

[4] V režime Auto Dispense je možné v práčke skladovať prací prostriedok až na 1 mesiac prania, pri frekvencii 2 až 3 prania týždenne (várka 5 kg / štandardné využitie). Výsledky sa môžu líšiť v závislosti od várky a nastavení.

[5] Certifikát A+++ podľa regúl Európskej komisie.

[6] Dvadsaťročná záruka sa týka iba produktov predaných v Európe a USA. Pri produktoch predaných v USA platí táto záruka len pre modely s motorom Digital Inverter Motor montovaných v USA a zakúpených 7. januára 2022, prípadne neskôr. Pri reklamácii sa vyžaduje nákupný doklad s dátumom nákupu. Môžu sa uplatniť aj ďalšie obmedzenia, viď záručný list.

Značky: