Samsung začal zaznamenávať rast tržieb už v druhej polovici roka 2017.

Rekordy vo svojich štvrťročných finančných reportoch spoločnosť zaznamenala hlavne kvôli vysokému dopytu po pamäťových čipoch. Podľa najnovších informácií získaných spoločnosťou Reuters, kórejský výrobca očakáva, že v januári až marci 2018 dosiahne Samsung vo svojich finančných výsledkoch viac ako 50% medziročný rast.

Pred oficiálnym oznámením finančných výsledkov analytici očakávajú obrat vo výške 13,7 miliárd dolárov, čo je o viac ako 50% vyššia hodnota, ako s porovnateľným obdobím minulého roka, kedy spoločnosť dosiahla obrat “iba8,8 miliardy dolárov.

Podľa Reuters, spoločnosť Samsung utrží 70 centov do prevádzkového zisku z každého predaného DRAM čipu v hodnote 1 dolára. Trh s inteligentnými telefónmi bol tiež úspešný, hoci nie až tak, ako ten s pamäťami. Napríklad Samsung Galaxy S9 bol globálne dodaný v prvom kvartáli 2018 v počte približne 9,3 milióna kusov .

Analytik z Kórey uviedol, že zisky spoločnosti Samsung budú stále obrovské kvôli zvyšujúcej sa expedícii a znižovaniu nákladov. Ďalší analytik uviedol, že na trhu s OLED panelmi to naopak nevyzerá práve pozitívne. Čísla sa pohybujú na hodnote len 60-65% z očakávaných predajov, kvôli nízkym predajom iPhone X.

zdroj: gsmarena

Prečítajte si aj:

Fototest: Samsung Galaxy S9+ vs. iPhone X vs. Huawei Mate 10 Pro. Aký je prínos duálnej clony?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.

Nechajte nám správu