Samsung pred pár dňami predstavil prototyp svojho prvého skladateľného zariadenia, ktoré by sa malo na trh dostať  začiatkom budúceho roka.

V rovnakom období sa očakáva aj predstavenie výročnej, 10. série modelového radu Galaxy S. Tieto smartfóny by mohli prísť s malým otvorom v AMOLED displeji pre selfie kameru, aby sa dosiahol čo najvyšší pomer displeja k tela zariadenia. Aj napriek tomu, že tieto pripravované zariadenia vyzerajú sľubne, tak mobilná divízia spoločnosti sa dostala do vnútorných problémov.

DJ Koh, výkonný riaditeľ mobilnej divízie sa rozhodol nájsť spôsob, ako zmeniť smerovanie. V prípade neúspechu sa môže divízia dostať do značných problémov, ktoré by v konečnom dôsledku mohli stáť DJ Koha aj miesto.

Denník Korea Herald, po rozhovore so zástupcom spoločnosti informoval, že Koh bol kritizovaný podpredsedom Lee Jae-Yongom za oslabenie konkurencieschopnosti telefónov Samsung, po osobnej návšteve predajných miest v Európe. Zdroj ďalej uviedol, že existujú vnútorné aj vonkajšie kritiky voči produktom značky.

Keď spoločnosť Samsung oznámila svoje výsledky za 3. štvrťrok, mobilnej divízii štvrťročne klesli tržby približne o 30 %. V medziročnom porovnaní je to na hranici 10 %. Tieto výsledky boli zaznamenané aj napriek tomu, že sa spoločnosť rozhodla predstaviť model Note 9 už v auguste. Je aj možné, že mobilná divízia Samsungu môže doplatiť aj na zdĺhavé procesy prijatia nových nápadov a inovácií, vďaka svojej štruktúre riadenia.

Príkladom neistej pôdy pod nohami môže byť pre Samsung aj strata pozície lídra v Indii, kde už túto pozíciu prebrala spoločnosť Xiaomi. V Číne sú predajné výsledky ešte oveľa horšie. Dúfame, že sa Samsungu podarí otočiť nepriaznivý vývoj, inak v opačnom prípade by ho mohol postretnúť aj osud spoločnosti Nokia, ktorá sa nikdy nedokázala zotaviť zo straty svojej dominantnej pozície na trhu.

Zdroj: KoreaHerald

Prečítajte si aj:

10 najlepších vecí na Samsung Galaxy Note9

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.

Nechajte nám správu