Šéf mobilnej divízie HTC končí vo funkcii a spoločnosť sa pripravuje na to, že možnože tento rok predstaví svoju poslednú vlajkovú loď.

Novinky z Taiwanu dnes prinášajú informácie, že šéf mobilnej divízie HTC končí s okamžitou platnosťou vo svojej funkcii. Chialin Chang, ktorý predtým pôsobil ako finančný riaditeľ spoločnosti HTC a od roku 2013 do roku 2017 je vedúcim globálneho predaja, bol jedným z posledných zostávajúcich vedúcich pracovníkov, ktorí ešte spoločnosť neopustili.

Pozícia, ktorú zastával, sa však začala javiť ako nadbytočná, hlavne keď HTC predalo väčšinu svojho dizajnu a inžinierskeho tímu mobilnej divízie spoločnosti Google za sumu 1,1 miliardy dolárov.

Chialin Chang

Spoločnosť HTC ešte úplne neopustila pôsobenie v oblasti smartfónov, pretože už sľúbila vlajkový model s duálnym fotoaparátom pre rok 2018. Môžeme predpokladať, že sa jedná o model U12, ktorý sa začal ukazovať verejnosti pred pár týždňami.

Zdroje oboznámené s plánmi spoločnosti HTC povedali The Verge, že ďalšiu vlajkovú lod HTC nepredstaví tento mesiac na Mobile World Congress v Barcelone, ale príde už čoskoro. Čo môžeme očakávať od mobilnej divízie HTC po tomto kroku, nie je vôbec známe.

Prezident spoločnosti HTC dnes uviedol, že Chialin Chang odstúpil hlavne kvôli svojmu osobnému kariérnemu plánu. Je možné, že len nechce byť kapitánom potápajúcej sa lode. Zatiaľ o jeho náhrade na poste šéfa divízie sa nevie nič bližšie. 

zdroj: theverge

Prečítajte si aj:

Recenzia HTC U11: Smartfón s praktickým dizajnom a skvelou výbavou

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.

Nechajte nám správu