Selenu Gomez vám asi predstavovať netreba, ide o mladú a úspešnú americkú speváčku, ktorá posledné mesiace prechádzala ťažkým obdobím, ale to riešiť nebudeme. Podstatou je to, že výsledkom jej vnútorného vysporiadania je single „Lose You To Love Me“, ktorý bol natočený na iPhone 11 Pro.

Videoklip k novému singlu nie je ničím extra zložitý, ide skôr o statické pózy a prelínanie čiernobieleho obrazu. Celý videoklip sa nesie v komornejšej atmosfére a čiernobiele prevedeniu mu dodáva na zaujímavosti – treba však uznať, že je pekne a nerušivo zostrihaný. Asi si to nestrihala Selena v iMovie J. To najdôležitejšie je ale to, že na natočenie tohoto videoklipu bol použitý iPhone 11 Pro. Žiadne profesionálne kamery ani nič podobné, iba iPhone. Toto video má aktuálne neuveriteľných 68 900 606 zhliadnutí. Podotýkame, že vypustené bolo pred piatimi dňami!

Či išlo o nejaký spôsob spolupráce s Apple nevieme, ale aj jablčná spoločnosť si pridala zostrih tohoto klipu na svoj YouTube kanál do série „Shot On iPhone“. Je dobré vedieť, že toto nie je prvý videoklip, ktorý bol natočený na iPhone. Takýchto počinov existuje viac a tieto zariadenia boli použité aj na natočenie niekoľkých filmov.

Možno sa to nezdá, ale mobilná fotografia a video sa stále posúva neskutočnými krokmi dopredu. Dnes nepotrebujete nutne techniku za desaťtisíce, ak máte kvalitný a zaujímavý obsah, tak ho viete natočiť aj na smartfón. Vo výsledku to 80% používateľov služby YouTube a pod. ani nespozoruje.

Prečítajte si aj:

Fotíme iPhonom: Dlhá expozícia na jeden klik v aplikácii fotoaparát

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE