Jeden deň nosenia zabezpečí dostatok energie na 100-dňovú prevádzku v šetriacom režime.

SEQUENT sú ďalšie inteligentné hodinky, ktoré o sebe tvrdia, že ich nemusíte nabíjať. Energiu, ktorú potrebujú k prevádzke, totiž dokážu získať z kinetickej energie, ktorá sa vytvára počas bežného nosenia. Výrobca tvrdí, že 1-dňové nosenie poskytne hodinkám toľko energie, aby dokázali fungovať v šetriacom režime počas nasledujúcich 100 dní.

Veľká výdrž je spôsobená tým, že hodinky majú analógový ciferník. Vyzerajú teda ako bežné hodinky a ich inteligentné funkcie spočívajú najmä v počítaní krokov a meraní tepu. Dokonca obsahujú aj zabudovaný GPS modul a nejakým spôsobom upozornia na notifikácie, avšak tie si na analógovom ciferníku neprečítate.

Hodinky využívajú rozhranie Bluetooth 4.2 a sú odolné voči vode do hĺbky 50 metrov. SEQUENT sa snažia zaujať na portáli Kickstarter, k prvým majiteľom by sa mali dostať koncom roka. Ich cena sa aktuálne pohybuje od cca 189 eur aj s poštovným a balným.

https://www.youtube.com/watch?v=CS1ZRYQCm-o

Zdroj: Kickstarter

Prečítajte si aj:

VIDEO: MATRIX PowerWatch sú prvé inteligentné hodinky, ktoré nebudete nabíjať

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit