Ak ste mali natoľko šťastia, aby ste si mohli aktivovať nový náramok od Fitbitu počas voľna, vitajte! Pravdepodobne sa ešte stále snažíte čo najlepšie spoznať toto zariadenie. Vytvorenie Fitbit účtu vám totiž otvára bohatý svet zdravých vecí, ktoré môžete robiť, zaznamenávať, merať a zdieľať, pričom stojí trošku praxe poriadne si na to zvyknúť. Preto vám ponúkame malú pomoc – zoznam šiestich vlastností náramku, o ktorých musíte vedieť. Ako teda vyťažiť zo zážitkov s Fitbitom maximum?

  1. Ponorte sa hlbšie do svojich dát

Detailná obrazovka, ktorá vás zavedie do prehľadu vašich dát, nie je statická. Môžete ju totiž posúvať a uvidieť tak hlbšiu analýzu štatistík a dokonca aj priemerné dáta za obdobie jedného týždňa, mesiaca, troch mesiacov alebo dokonca celého roka. Taktiež by ste mali byť schopní klikať na štatistiky deň za dňom, kde môžete bližšie preskúmať ktorýkoľvek konkrétny deň. Nájdete tu informácie o kvalite spánku, vašej najdlhšej časovej perióde bez pohybu, koľko času ste strávili v akej zóne tepovej frekvencie a veľa ďalšieho. 

  1. Zadávajte si ciele

Väčšina náramkov Fitbit vám umožňuje nastavovať a prispôsobovať si svoje denné ciele. Ide napríklad o aktivitu, cvičenie, váhu, hydratáciu, jedlo alebo spánok. Svoj denný progres ste pritom mohli sledovať na displeji. Medzi svoje osobné denné ciele si môžete dokonca zadať aj športové stávky, napríklad na https://extra.bet365.com/news/sk/. Pri niektorých zariadeniach si môžete dokonca nastaviť hlavný cieľ, ktorý vaše zariadenie naprogramuje tak, aby náramok v prípade jeho dosiahnutia svietil a/alebo vibroval.

  1. Zobúdzajte sa s tichým budíkom

Znie to neuveriteľne, ale existuje aj spôsob ranného budenia, ktorý je jemný a príjemnejší aj pre vášho partnera alebo partnerku. Prebúdzať vás budú nenásilné vibrácie náramku.

  1. Nastavte si pripomienku, že máte ísť spať

Veríme, že možnosť vytvoriť si spánkový rozvrh ste už naplno využili. Ale čo pripomienka, ktorá vám napovie, že je čas ísť do postele? Náramok vám ju 30 minút pred tým, ako máte ísť podľa rozvrhu spať ukáže. To vám môže pomôcť riadiť sa vytvorenou schémou a zabezpečiť si tak pravidelný spánok, ktorý podľa expertov prospieva vášmu zdraviu.

  1. Zaznamenajte si aj krátky spánok

Ak váš náramok automaticky detekuje spánok, máte istotu, že zaznamená každý takýto typ oddychu, ktorý trvá viac ako hodinu. Čo ak si ale pospíte kratšie? Aby sa vám do štatistík zapísali aj takéto krátke spánkové epizódy, môžete si to nastaviť manuálne.

  1. Prispôsobte si svoju obrazovku

„Dlaždičky“ s rýchlym náhľadom nie sú z kameňa. Môžete ich pridávať, vymazávať, editovať alebo rearanžovať tak, aby čo najlepšie podporovali vaše potreby a ciele.