Ak ste aktívnym šoférom a nadšencom mobilných platieb + radi tankujete na čerpacích staniciach Shell, tak ste určite postrehli, že v októbri tohto roku Mastercard ukončila službu MasterPass.

To je škoda, ale v tomto prípade na 100% platí, že všetko zlé je na niečo dobré. Spoločnosť Shell totiž len nedávno spustila do prevádzky úplne nový spôsob mobilných platieb za palivo, ktorý je jednoduchší, rýchlejší a celkovo sa nám viac pozdáva. Nová funkcia má názov Shell SmartPay a nájdete ju priamo v aplikácii Shell (ak ju tam nemáte, aktualizujte si aplikáciu).

Shell

Shell

Výhodou tohto spôsobu platby za palivo je rýchlosť a jednoduchosť, pričom ak nechcete, ani nemusíte vystupovať za auta. Jednoducho otvoríte aplikáciu, potvrdíte polohu, zadáte číslo stojanu, zvolíte sumu, za ktorú chcete natankovať a priamo v aplikácii zaplatíte. Následne vám môže obsluha čerpacej stanice pohonné hmoty natankovať. Samozrejme, môžete tak učiniť aj vy. V praxi to znamená, že ak nepotrebujem nič iné, iba palivo, tak v rýchlosti prídem, natankujem a odchádzam bez čakania v rade a pod.

„Ponáhľate sa a nepotrebujete nakúpiť alebo si dať našu výbornú kávu a rýchle občerstvenie? Chcete len natankovať, zaplatiť a ísť ďalej? Vďaka mobilnej platbe Shell SmartPay v aplikácii Shell môžete vyriešiť platbu za palivo pohodlne z auta na väčšine našich čerpacích staníc na Slovensku. Stačí spárovať aplikáciu s vašou platobnou kartou, platiť môžete aj cez PayPal, Apple Pay alebo Google Pay alebo palivovou kartou Shell. Stačí len pár klikov v telefóne.“ Zdroj : Shell

Ako to funguje (postup)?

  • Stiahnite si aplikáciu Shell a zaregistrujete sa. Platiť môžete cez Apple Pay, Google Pay, PayPal alebo spárujete aplikáciu so svojou platobnou kartou, prípadne palivovou kartou Shell.
  • Otvorte aplikáciu Shell, kliknite na „Mobilná platba“ na domovskej stránke a odsúhlaste bezpečnostné pokyny.
  • Aplikácia rozpozná, na ktorej čerpacej stanici Shell sa nachádzate. Pokiaľ poloha nie je detegovaná automaticky, musíte ju potvrdiť manuálne. Pre správnu funkčnosť služby povoľte určovanie polohy, prípadne možnosť „iba počas používania aplikácie“.
  • Na spustenie transakcie je potrebné zadať číslo používaného stojanu; sumu, za ktorú chcete natankovať a následne si zvolíte spôsob platby + počkáte na autorizáciu.
  • Po úspešnej autorizácii môžete začať tankovať.
  • Skvelou správou je, že v aplikácii sa objaví aj potvrdenie o vykonanej platbe a e-mailom dostanete účtenku/blok. Po natankovaní môžete pokojne odísť, obsluha čerpacej stanice bude vedieť, že ste platili.

Výborné, tento spôsob platby za palivo chválime, je to rýchle a jednoduché. A áno, body sa vám na vašu bonusovú kartu pripíšu automaticky, len ju musíte mať pridanú v aplikácii. Presný zoznam čerpacích staníc, kde môžete platiť týmto spôsobom nájdete – TU.

Zdroj: Shell.sk

Prečítajte si aj:

Mitsubishi L200 Instyle: Odolnosť a flexibilita v modernom šate (civilný život s pick-upom)

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE

Nechajte nám správu