Určite ste sa už stretli so situáciou, že niekde hrá dobrá skladba a vy by ste chceli vedieť ako sa volá (názov + interpret), aby ste si ju mohli neskôr vypočuť alebo stiahnuť.

Na riešenie takejto situácie existuje viacero možností, ale v prípade Apple zariadení je iba jedna skutočne rýchla a efektívna. V základe môžete využiť veľmi dobrú a známu aplikáciu Shazam, ktorá vyhľadáva názov piesní na základe vypočutia si jej melódie a textu. Jednoducho – hrá pesnička, vy otvoríte aplikáciu Shazam, aktivujete počúvanie a po chvíľke máte názov interpreta aj skladby (táto aplikácia je dostupná aj pre Android zariadenia).

A teraz tá druhá, rýchlejšia a zaujímavejšia možnosť.Na Apple zariadení, ktoré podporuje funkciu „Hey Siri“ (iPhone, iPad, Watch, HomePod alebo Mac) ohláste vašu osobnú asistentku hláškou – „hej siri“ a vyslovte jednoduchú otázku v anglickom jazyku – „What is this song“.To zvládne skutočne každý používateľ. Siri v tom okamžiku začne počúvať a po chvíľke vám zobrazí názov piesne a interpreta s tým, že môžete na daný odkaz kliknúť a prejsť rovno do aplikácie Apple Music a skladbu si pridať do obľúbených alebo stiahnuť. Ak Apple Music nepoužívate, tak budete aspoň vedieť, ako sa skladba volá a môžete s tým ďalej naložiť podľa potrieb.

Ak sa v danej chvíli, keď chcete zistiť názov piesne, nehodí alebo nechcete hovoriť so Siri nahlas, tak totožnú hlášku zadajte vo forme textu. Výsledok bude rovnaký. Táto funkcia spolupracuje so Shazamom, ale reálne túto aplikáciu nemusíte mať v telefóne nainštalovanú. Funguje nezávisle od toho, pričom šetríte miesto v telefóne a je to podstatne rýchlejšie.

Prečítajte si aj:

Najužitočnejšia aplikácia pre iOS: Documents vám nesmie chýbať!

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE