Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Dopyt po skladacích modeloch Galaxy pre firemné využitie sa zdvojnásobil, telefóny sú obľúbené predovšetkým vo finančníctve

Spoločnosť Samsung Electronics dnes oznámila, že počet smartfónov Galaxy Z Fold a Galaxy Z Flip predaných pre firemné využitie vzrástol medziročne viac ako dvojnásobne. Od januára do októbra 2022 narástol predaj skladacích telefónov Samsung firemným zákazníkom v porovnaní s rovnakým obdobím roku 2021 o 105 %.[1]

Očakáva sa, že predaj skladacích smartfónov po celom svete dosiahne 16 miliónov[2], čo znamená medziročný rast o 73 %. A z toho vyplýva, že tento typ konštrukcie začína byť bežnou, mainstreamovou záležitosťou. V roku 2023 by predajné číslo malo vyskočiť až na 26 miliónov kusov. A vďaka ľahkému multitaskingu na veľkom displeji a optimalizovaným aplikáciám sa skladacie telefóny rýchlo presadzujú aj medzi firemnými zákazníkmi.

Výhody skladacích telefónov pri profesionálnom využití

Celý rad firiem v posledných rokoch prechádza na flexibilný systém práce – pracovať sa dá, nech ste kdekoľvek. Preto podniky skúšajú nové technológie, aby maximálne zvýšili produktivitu takejto práce. Skladacie telefóny si v poslednej dobe získavajú najväčšiu obľubu vo finančníctve – v nedávnom výskume uviedlo 74 %[3] finančných poradcov z opýtanej vzorky, že je pre nich dôležité byť neustále v kontakte prostredníctvom mobilného zariadenia.

„Prvotným účelom skladacích telefónov Samsung Galaxy bolo ponúknuť nové spôsoby práce a podporiť kreativitu,“ vyhlásil KC Choi, výkonný viceprezident a riaditeľ tímu Global Mobile B2B v mobilnej divízii Samsung Electronics. „Tento rýchly rast svedčí o tom, nakoľko naši firemní zákazníci potrebujú zmysluplné inovácie, aby zvýšili svoju pracovnú produktivitu.“

Galaxy Z Fold4, teda skladací telefón štvrtej generácie, je špičkový výkonný prístroj ako stvorený na multitasking a profesionálne použitie. Napriek vreckovému prevedeniu je vybavený priamo obrovským displejom, na ktorom sa pracuje podstatne lepšie ako na displejoch bežných smartfónov.

Displej Samsungu Galaxy Z Fold4 ponúka podstatne väčšiu pracovnú plochu, na ktorej je možné využiť väčšinu funkcií z notebookov a stolných počítačov. Súčasťou základného používateľského rozhrania je navyše lišta podobná tým zo stolných systémov – skvelý nástroj na zvládanie viacerých úloh a aplikácií naraz bez prerušenia práce.

Rozmerný displej sa výborne hodí aj na prácu s viacerými oknami vedľa seba. Je možné otvoriť až tri okná rôznych aplikácií, alebo dve okná v jednej aplikácii a tretie v inej. Používatelia tak môžu napríklad písať alebo čítať správy v Gmaile a zároveň mať otvorené dva panely prehliadača Chrome, presne ako na počítači.

Galaxy Z Fold4 sa okrem toho dokáže prispôsobiť rôznym spôsobom práce. Režim Flex Mode sa tradične hodí pre videokonferencie, pretože pri ňom nepotrebujete prístroj ovládať rukami, ale v novej verzii navyše v partnerských aplikáciách umožňuje elektronický podpis alebo ručný zápis poznámok pomocou dotykového pera S Pen.[4]

Výhodné partnerstvá, vďaka ktorým sú prednosti skladacích telefónov ešte výraznejšie

Tieto funkcie a možnosti si získavajú veľkú obľubu v mnohých odboroch. Na súčasných trhoch panuje tvrdá konkurencia, čo obzvlášť platí pre finančný sektor. Profesionáli potrebujú najlepšie nástroje, ktoré sú na súčasnom trhu k dispozícii – jedine tak je možné bez ťažkostí pracovať na plný plyn aj mimo kancelárie.

Potrebujú prístroje, s ktorými sa môžu pustiť aj do náročných úloh – musia sledovať výsledky výskumu či grafy, prípadne v teréne spravovať klientske portfóliá. Zároveň potrebujú dostatočný výkon a produktivitu, aby nezaostávali za konkurenciou. Samsung Galaxy Z Fold4 toto všetko vďaka spolupráci so špičkovými partnermi v mnohých odboroch ponúka – nároční profesionáli vďaka nemu zisťujú, že pre nich skladacie telefóny predstavujú ideálne riešenie.

Podľa nedávneho prieskumu využívajú profesionáli z investičného a burzového prostredia najčastejšie aplikáciu Bloomberg Professional[5] – v obľube ju majú predovšetkým obchodníci, analytici či správcovia investičných portfólií.[6] Vďaka jedinečnému prevedeniu modelu Galaxy Z Fold si v tejto aplikácii môžu finančníci intuitívnym spôsobom zobraziť dáta spoločnosti Bloomberg, analýzy či správy, a pritom majú k dispozícii nastavenia a funkcie, na aké sú zvyknutí. Grafická podoba aplikácie Bloomberg Professional sa výborne prispôsobuje možnostiam telefónu Samsung Galaxy Z Fold4, čo znamená ľahkú prácu aj bohaté možnosti multitaskingu. Užívatelia môžu bez problémov prepínať medzi hlavným a predným displejom – predný displej sa výborne hodí napríklad na posielanie rýchlych správ IB alebo Instant Bloomberg. Na veľkom displeji sa zase dobre čítajú články zo spravodajských serverov, displej sa skvele hodí aj pre monitoring trhových správ v reálnom čase, prehliadanie portfólií alebo analýzu grafov. Profesionáli z finančného odboru tak môžu pracovať podľa zaužívaných zvyklostí, avšak na mobilnom zariadení, ktoré sa im v zloženom stave zmestí do vrecka.

K dispozícii je tiež aplikácia DocuSign[7] alebo najobľúbenejší svetový systém pre prácu s elektronickým podpisom. Používa ju 24 z 25 najlepších finančníckych spoločností podľa prehľadu Fortune 500[8] a je optimalizovaná pre operačný systém Android 12L. Na veľkom displeji modelu Galaxy Z Fold4 sa zmluvy a ďalšie dokumenty podpisujú veľmi jednoducho. Do modulu DocuSign eSignature je možné rýchlo a bez problémov presunúť e-mailovú prílohu, otvoriť ju v samostatnom okne a pomocou dotykového pera Samsung S Pen[9] ju rovno podpísať.

Profesionáli z finančného sveta, ktorí sa často pohybujú mimo kancelárie, môžu aplikáciu DocuSign využívať veľmi podobným spôsobom ako na bežnom počítači pomocou režimu Samsung DeX. Stačí prístroj pripojiť k externému monitoru. DocuSign podporuje vysoké rozlíšenie a dokáže prispôsobiť grafickú podobu obsahu podľa aktuálneho zobrazovacieho zariadenia, takže je práca pohodlná pri akejkoľvek veľkosti alebo orientácii displeja.

Ďalšie ťažkosti, s ktorými by sa zamestnanci finančných inštitúcií mohli pri práci mimo kancelárie stretávať, rieši spolupráca Samsungu a IBM[10]. Partnerská firma IBM iX sa v spolupráci s jednou takou významnou inštitúciou podieľala na vývoji mobilného prostredia, v ktorom finanční poradcovia môžu ľahko a rýchlo otvárať a spravovať najrôznejšie informácie týkajúce sa trhov a portfólií. Vďaka režimu Samsung DeX a integrácii dotykového pera S Pen[11] môžu používatelia s dátami ľahko pracovať, presúvať a kopírovať súbory medzi jednotlivými aplikáciami, prevádzať ručné zápisky na text alebo dokonca pracovať s digitálnymi podpismi, to všetko na mobilnom zariadení, avšak v prostredí pripomínajúcom bežné počítače. A vďaka otvorenému prístupu Samsungu k spolupráci majú užívatelia k dispozícii aj ďalšie obľúbené aplikácie pre videokonferencie či správu kontaktov, e-mailové programy, kalendáre a pod.

Samsung chce aj naďalej spolupracovať so špičkovými partnermi z rôznych odborov na vývoji nových mobilných aplikácií a technológií. V blízkej budúcnosti rozšíri táto spolupráca možnosti užívateľov pri práci s najlepšími súčasnými mobilnými produktmi, ku ktorým skladacie smartfóny nepochybne patria.


[1] Na základe interných údajov. Porovnávané obdobia: január až október 2022 vs. január až október 2021.

[2] Zdroj: Counterpoint Research https://www.counterpointresearch.com/foldable-smartphone-shipments-2022/

[3] Zdroj: Coalition Greenwich, „The Modernization of Mobile Apps: Financial Markets Professionals Seek Continuity of Experience.“ Október 2022.

[4] Dotykové pero S-Pen nie je súčasťou základného balenia Galaxy Z Fold4

[5] Bloomberg Professional vyžaduje samostatnú inštaláciu aplikácie a Bloomberg Terminal vyžaduje predplatné. Dostupnosť sa pri jednotlivých modeloch a trhoch líši.

[6] Zdroj: Coalition Greenwich, „The Modernization of Mobile Apps: Financial Markets Professionals Seek Continuity of Experience.“ Október 2022.

[7] DocuSign vyžaduje samostatnú inštaláciu aplikácie. Dostupnosť sa pri jednotlivých modeloch a trhoch líši.

[8] Zdroj: DocuSign, “About DocuSign” https://www.docusign.com/company

[9] Dotykové pero S-Pen nie je súčasťou základného balenia Galaxy Z Fold4

[10] Aplikácie a služby spoločnosti IBM vyžadujú samostatnú inštaláciu. Dostupnosť sa pri jednotlivých modeloch a trhoch líši.

[11] Dotykové pero S-Pen nie je súčasťou základného balenia Galaxy Z Fold4

Značky: