ŠKODA AUTO podporuje Tour de France od roku 2004

ŠKODA ENYAQ iV slúži ako veliteľské vozidlo („Red Car“) riaditeľa pretekov Christiana Prudhomma počas 15 z 21 etáp

ŠKODA AUTO sponzoruje už siedmykrát v rade Zelený dres pre vedúceho jazdca bodového hodnotenia

Tohtoročná kampaň WeLoveCycling „The beautiful circus: You have to love it. We do. “

ŠKODA AUTO už po osemnásty raz podporuje Tour de France. Česká automobilka zabezpečuje mobilitu organizátorov tejto tradičnej cyklistickej udalosti, ktorá potrvá od 26. júna do 18. júla 2021, a tiež mnohých tímov s celkovým počtom 250 vozidiel. Flotila zahŕňa modely ENYAQ iV, ŠKODA OCTAVIA a OCTAVIA iV, rovnako ako ŠKODA SUPERB iV. Čisto elektrické SUV českej automobilky bude tento rok opäť slúžiť ako veliteľské vozidlo („Red Car“) a mobilná centrála riaditeľa Tour de France Christiana Prudhomma. Okrem toho ŠKODA AUTO sponzoruje Zelený dres pre vedúceho jazdca bodového šprintérskeho hodnotenia a ako partner oficiálnej aplikácie Tour de France bude fanúšikov priebežne informovať o aktuálnom dianí počas pretekov.

Martin Jahn, člen predstavenstva spoločnosti ŠKODA AUTO pre predaj a marketing, zdôrazňuje: „Dlhá história našej spoločnosti je neodmysliteľne spätá s cyklistikou. Z tohto dôvodu je ŠKODA AUTO pevne odhodlaná byť silným a dlhodobým partnerom medzinárodnej elitnej aj amatérskej cyklistiky. Podpora Tour de France je už od roku 2004 základným kameňom našich aktivít v oblasti športového sponzoringu. Ponúka nám príležitosť viditeľne a udržateľne zasadiť našu značku a produkty do vhodného rámca a tiež zdieľať naše nadšenie pre tento skvelý šport s medzinárodnou cyklistickou komunitou. Obzvlášť ma teší, že ENYAQ iV, naše prvé plne elektrické SUV, bude použité ako riaditeľské vozidlo na Tour de France.“

Už 108. ročník Tour de France odštartuje 26. júna, kedy prebehne takzvaný Grand Départ v Breste. Tour de France sa skladá z 21 etáp pokrývajúcich celkovú vzdialenosť viac ako 3 300 kilometrov a zahŕňa šesť horských etáp. Pelotón dorazí do cieľa na parížskom Champs-Élysées 18. júla.

 ŠKODA AUTO je tento rok už po osemnásty raz oficiálnym hlavným partnerom a dodávateľom vozidiel tejto najväčšej svetovej cyklistickej udalosti, pričom celkovo poskytne zhruba 250 automobilov. Flotila zahŕňajúca modely ŠKODA ENYAQ iV, ŠKODA OCTAVIA a OCTAVIA iV, rovnako ako ŠKODA SUPERB iV, bude zabezpečovať mobilitu organizátorov a vedenia pretekov a sprevádzať pelotón na trati ako servisné vozidlá. ŠKODA AUTO zároveň poskytne VIP dopravu víťazom každoročnej súťaže, ktorí budú mať aj tento rok šancu prežiť Tour de France naozaj zblízka.

V čele pelotónu tento rok opäť pôjde vozidlo ŠKODA ENYAQ iV. Toto SUV s čisto elektrickým pohonom bude riaditeľ Tour de France Christian Prudhomme používať ako mobilné centrum pretekov. Na štarte každej etapy otvorí posuvnú strechu auta, aby zamával žltou zástavkou, a potom bude preteky riadiť z automobilu pomocou najmodernejšej komunikačnej techniky. Kedykoľvek to bude potrebné, môže napríklad vydávať bezpečnostné pokyny. Pri niektorých etapách použije Christian Prudhomme ako „Red Car“ tiež automobil ŠKODA SUPERB iV s plug-in hybridným pohonom.

 Logo ŠKODA AUTO bude počas pretekov zdobiť Zelený dres pre vedúceho jazdca bodového hodnotenia, ktorý automobilka sponzoruje od roku 2015. Víťaz najväčších cyklistických pretekov na svete zdvihne už jedenásty raz na parížskej Champs-Élysées krištáľovú trofej. Za návrhom tejto trofeje opäť stoja ŠKODA Design a Peter Olah, vedúci dizajnu interiéru vo ŠKODA AUTO.

Kampaň značky ŠKODA AUTO „The beautiful circus: You have to love it. We do.“

ŠKODA AUTO tiež pri príležitosti Tour de France spustila svoju kampaň so sloganom „The beautiful circus: You have to love it. We do.“ Tá ukazuje, že cyklistiku musíte skutočne milovať, aby ste zvládli tak náročné preteky. ŠKODA túto kampaň propaguje v televíznych reklamách, na sociálnych sieťach a na svojich webových stránkach zameraných na cyklistiku https://www.welovecycling.com. Tu nájdu cyklistickí nadšenci zaujímavé informácie o najznámejšom cyklistickom zápolení na svete a tiež súťaž o výnimočné ceny.

Ako exkluzívny partner oficiálnej aplikácie Tour de France značka ŠKODA zabezpečí, aby mali fanúšikovia cyklistiky neustále prehľad o tom, čo sa práve deje na trati. Aplikácia Tour de France ponúka popri priebežnom poradí a najnovších informáciách aj sledovanie v reálnom čase pomocou GPS, profily jazdcov a množstvo ďalších zaujímavostí. Aplikácia je zdarma na stiahnutie pre operačné systémy Android a iOS.

História spoločnosti ŠKODA začala bicyklom

Vášeň pre cyklistiku siaha v ŠKODA AUTO až k samým počiatkom histórie podniku. V roku 1895 totiž založili Václav Laurin a Václav Klement v Mladej Boleslavi továreň na výrobu bicyklov, čím položili základy dnešnej automobilky.

Ako „hybná sila cyklistiky“ podporuje automobilka tento šport na rôznych úrovniach. Popri Tour de France a pretekov okolo Španielska („La Vuelta“) podporuje česká automobilka celý rad ďalších národných i medzinárodných cyklistických pretekov, a to ako pre profesionálov, tak aj amatérskych športovcov. Neodmysliteľnou súčasťou rozšírenej ponuky značky ŠKODA sú tak nielen bicykle, ale aj cyklistické doplnky a príslušenstvo.

Nechajte nám správu