Martina z Podvažia sa zúčastnila 4 maratónov a prešla spolu 135,5 kilometrov na bicykli, vďaka čomu sa dostala do  žrebovania o nové auto

Martina M. z Podvažia vyhrala po absolvovaní štyroch pretekov série ŠKODA BIKE OPEN TOUR v tombole hlavnú cenu ŠKODA FABIA COMBI do osobného vlastníctva. Počas štyroch pretekov spolu najazdila tento rok 135,5 km. ŠKODA BIKE OPEN TOUR nevynechala od jeho začiatku v roku 2014 a počas 6 rokov odbicyklovala na pretekoch spolu viac ako 500 kilometrov. Ako vášnivá cyklistka ocenila tento rok zelenší prístup organizátorov, ktorý inšpiroval bajkerov aj návštevníkov

Oplatilo sa drieť! Za dlhoročnú vernosť pretekom sa šťastie usmialo na vášnivú cyklistku Martinu. Na poslednom podujatí série ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2019 sa v sobotu 10. augusta žrebovala hlavná cena tomboly, a to ŠKODA FABIA COMBI. Šťastnou výherkyňou sa stala práve Martina, ktorá doteraz nevynechala ani jeden ročník. Počas šiestich rokov sa jej podarilo nabicyklovať spolu takmer 510 kilometrov.

ŠKODA FABIA Combi pozná svojho nového majiteľa

Šancu zúčastniť sa záverečnej tomboly mali všetci bajkeri, ktorí absolvovali aspoň štyri z piatich pretekov série ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2019. Na poradí pritom nezáležalo, stačilo sa pretekov zúčastniť. Séria prestížnych pretekov horských bicyklov trvala od apríla do augusta a súťažilo sa vo Svätom Jure, Hronseku, Levoči, Rajeckých Tepliciach a vo Svite. Spolu sa jej zúčastnilo viac ako 3800 bajkerov, ktorí dokopy najazdili tisícky kilometrov a užili si nielen slnko, ale aj dážď, blato, vietor a dokonca aj sneh.

Šťastie v tombole si tentokrát sadlo na Martinu M. Z Podvažia, ktorá sa stala novou majiteľkou novučičkého auta ŠKODA FABIA COMBI. „Výhra ma veľmi potešila. Posledné preteky Horal boli pre mňa veľmi náročné, dosť som sa trápila na trati. Keď som prišla do cieľa, tak som si povzdychla, že kompenzáciou by bolo nové autíčko,“ smeje sa sympatická brunetka. „A keď vyhlásili, že Fabiu vyhráva žena s menom Martina, syn mi rovno podával občiansky,“ dopĺňa. Ako vášnivá cyklistka ju plánuje využívať na maximum, aby sa mohli jednoduchšie prepravovať za cyklo zážitkami. Od vzniku série ŠKODA BIKE OPEN TOUR v roku 2014 totiž nevynechala ani jeden ročník, postupne najazdila spolu viac ako 500 km. „Na ŠKODA BIKE OPEN jazdíme celá rodina už od prvého ročníka. Je to skvelý spôsob, ako si vyvetrať hlavu, užiť si krásnu prírodu a hlavne byť spolu.“ V tomto ročníku absolvovala v plnom nasadení počas štyroch pretekov až 135,5 kilometrov na horskom bicykli.

„Tešíme sa, že hlavnú výhru si odnáša cyklistka srdcom aj dušou, ktorá bude môcť nové vozidlo otestovať v plnej záťaži. Veríme, že jej pomôže absolvovať ešte ďalšie stovky kilometrov na dvoch kolesách a tešíme sa na stretnutie na ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2020,“ uviedol Marek Růžička, konateľ spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko.

Na svoje si prišiel každý

Seriál ŠKODA BIKE OPEN TOUR sa počas svojej existencie vypracoval na prestížne a najvýznamnejšie preteky pre MTB bajkerov z radov profesionálov, amatérov i hoby cyklistov na Slovensku. Podujatia sú otvorené pre všetkých fanúšikov horskej cyklistiky – prihlásiť sa tak môžu nielen profesionálni cyklisti a amatéri, ale aj hoby bajkeri. Sú zároveň pripravené tak, aby ponúkli možnosť zapojiť sa naozaj všetkým, preto sú k dispozícii  rôzne vekové a výkonnostné kategórie.

Preteky pre každého

Najmladší účastník tohtoročnej série pretekov mal pritom iba 8 rokov, najstarší 68 rokov, čo ukazuje, že tieto preteky sú naozaj pre všetkých náruživých bajkerov. Rodiny s deťmi si mohli užiť novú trať ŠKODA FAMILY, čo využilo spolu 393 cyklistov. Mladí pretekári tak zažili atmosféru skutočných profesionálnych pretekov na vlastnej koži. Okrem slovenských cyklistov nechýbali na pretekoch ani naši najbližší susedia z Čiech, Poľska, Rakúska, Ukrajiny či Maďarska. V Nízkych Tatrách si prišli zmerať sily aj hostia z Holandska a Estónska.

Zelenšie preteky

Jedným z najväčších potešení pretekov ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2019 je pohyb v nádhernej prírode. Aby to tak bolo aj v ďalších rokoch, organizátori zvolili zelenší prístup počas celého priebehu série. Jednorazový plastový riad preto nahradili misky a poháre z kompostovateľného materiálu, ktoré boli následne špeciálne separované, porcelánové taniere či klasické príbory. Rovnako igelitové štartovacie tašky nahradili textilné vaky, letáky boli vytlačené na recyklovanom papieri, niektoré ceny boli odovzdané vo forme zážitkových poukazov, občerstvenie balené do plátených ručne šitých vrecúšok. Tretie preteky série v Levoči sa dokonca podarilo ukončiť s 5 litrovým vrecúškom neseparovateľného odpadu.

Servis pre bajkerov a zábava pre fanúšikov

Od minulého roka sa organizátori starajú aj o zvýšený komfort pretekárov. V cieli tak bajkerov čakala cykloumyváreň, sprchy a úschovňa bicyklov. Pre návštevníkov pretekov boli pripravené stánky s občerstvením, fun zóna pre deti a množstvo sprievodných akcií.

 

Značky:

Nechajte nám správu