Prvú ŠKODA ENYAQ iV odovzdali zákazníčke u autorizovaného predajcu AutoBors. Je to míľnik na ceste značky ŠKODA k elektromobilite na Slovensku. Týmto sa štartujú dodávky modelu ENYAQ iV na slovenskom trhu.

ŠKODA AUTO Slovensko odovzdala prvé zákaznícke vozidlo ENYAQ iV. Od svetovej premiéry, ktorá bola 1. septembra 2020, si prvé elektrické SUV značky ŠKODA získalo pozornosť po celom svete. Rovnako tomu bolo i na Slovensku, kde si ho hneď v prvý deň po spustení predpredaja objednalo niekoľko zákazníkov. Vôbec prvú objednávku modelu ENYAQ iV na Slovensku urobila zákazníčka u autorizovaného predajcu AutoBors. Odovzdaním prvého zákazníckeho modelu ENYAQ iV zároveň odštartovali  dodávky pre ostatných zákazníkov.

 Na Slovensko prichádzajú modely ŠKODA ENYAQ iV

Úplne prvý si objednala zákazníčka u predajcu AutoBors v obci Nový Život hneď v prvý deň zahájenia predpredaja na Slovensku. Ide o model ENYAQ iV 80 s interiérom eco SUITE v čiernej farbe. Nová majiteľka modelu ENYAQ iV sa rozhodla využívať aj Wallbox na nabíjanie od ŠKODA a svoje vôbec prvé elektrické auto bude nabíjať doma v garáži.

Čisto elektrické SUV ŠKODA ENYAQ iV je prvým sériovým modelom českej automobilky na báze modulárnej elektrifikovanej platformy koncernu Volkswagen. Auto disponuje veľkým vnútorným priestorom a efektným vzhľadom. K dispozícii je vo viacerých variantoch, pričom vybrať si môžete z troch rôznych kapacít batérie a piatich výkonových stupňov.

Základné vyhotovenie ENYAQ iV 50 štartuje už na cene 34 590 eur s výkonom 109 kW a 55 kWh batériu. Najvýkonnejší ENYAQ 80 iV má elektromotor s výkonom 150 kW a kapacitu batérie 82 kWh. Vozidlo má úplne nový interiér a moderné možnosti konektivity a infotainmentu v kombinácii so Simply Clever prvkami. V bezpečnostných testoch Euro NCAP získala najvyššie hodnotenie piatich hviezdičiek a dosiahla doteraz absolútne najlepší výsledok v oblasti ochrany dospelých aj detí v interiéri vozidla.

Pozrite si našu recenziu tohto vozidla

Škoda ENYAQ iV 80: Prvá jazda a prvé skúsenosti

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu