• ŠKODA VISION X ponúkne pohľad na budúci vývoj modelovej palety českej automobilky
  • Premiéra výrazne prepracovaného modelu ŠKODA FABIA
  • ŠKODA KODIAQ L&K: Predstavenie vrcholného vyhotovenia žiadaného SUV
  • ŠKODA SUPERB s novým motorom 2,0 TSI / 200 kW (272 k) a so sedemstupňovou prevodovkou DSG
  • ŠKODA OCTAVIA RS s motorom 2,0 TSI / 180 kW (245 k) a paketom Challenge Plus
  • Všetky benzínové motory TSI s filtrom pevných častíc
  • Digitálny prístrojový panel teraz k dispozícii aj pre modelové rady OCTAVIA, SUPERB a KODIAQ

Na Medzinárodnom autosalóne v Ženeve 2018 predstaví ŠKODA AUTO rad noviniek. V centre pozornosti bude svetová premiéra štúdie ŠKODA VISION X, ktorá ponúkne pohľad na budúci vývoj modelovej palety značky ŠKODA. Premiéru bude mať aj výrazne prepracovaná ŠKODA FABIA a verejnosti sa prvýkrát predstaví aj nový vrcholný model žiadaného SUV, ŠKODA KODIAQ L&K. Prvýkrát bude vystavená aj ŠKODA SUPERB s novým benzínovým motorom 2,0 TSI v kombinácii so sedemstupňovou prevodovkou DSG. ŠKODA OCTAVIA RS ukáže paket Challenge Plus. Všetky benzínové motory s priamym vstrekovaním paliva budú vybavené filtrom pevných častíc. Okrem toho do ponuky modelových radov OCTAVIA, KODIAQ a SUPERB vstupuje digitálny prístrojový panel.

Spoločnosť ŠKODA AUTO sa usilovne pripravuje na budúcnosť. Potvrdzuje to aj prezentácia českej automobilky na tohtoročnom Medzinárodnom autosalóne v Ženeve 2018 (8. – 18. marca 2018). Základom stánku značky ŠKODA je tunel inovácií, kde návštevníci pomocou interaktívnych obrazoviek získajú podrobné informácie o štúdii VISION X. Na pravej strane tunela uvidia inteligentné riešenia, ktoré automobil bude poskytovať. Prostredníctvom príbehu bude možné oboznámiť sa s praktickým použitím aplikácií ŠKODA AUTO DigiLab, longboardom a s ďalšími novinkami štúdie. Na opačnej strane tunela sa budú predstavovať povrchy interiéru vozidla aj vysoká kvalita použitých komponentov. V tuneli inovácií sa môžu návštevníci zoznámiť s materiálmi použitými na exteriéri vozidla. Okrem toho tu ŠKODA predstaví svoje aktuálne služby spojené s konektivitou a mobilitou. Na konci tunela inovácií potom môžu návštevníci interaktívne, prostredníctvom obrazoviek a tabletov, získať podrobné informácie o štúdii ŠKODA VISION X.

ŠKODA VISION X: Emocionálne ladená štúdia kladie dôraz na trvalo udržateľný rozvoj v automobilovom priemysle a na agilnosť

Štúdiou ŠKODA VISION X česká automobilka predstavuje nielen svoju víziu moderného crossoveru, ale aj tretieho modelu úspešnej rodiny vozidiel SUV. Štúdia prináša dizajnový jazyk modelov SUV, typický pre značku ŠKODA, do ďalšieho automobilového segmentu. Štúdia VISION X tiež disponuje kryštalickými dizajnovými prvkami, ktoré odkazujú na tradíciu českých sklárov. Novinkou je veľký dotykový displej, ktorý ponúka nový systém ovládania v oblasti infotainmentu a konektivity. Obzvlášť inovatívna je koncepcia hybridného pohonu, ktorá kombinuje štvorvalcový preplňovaný motor poháňaný CNG (stlačený zemný plyn) s elektrickým pohonom, čo zaručuje veľmi nízku spotrebu a nízke hodnoty emisií.

ŠKODA FABIA: Úspešné malé auto s mnohými novinkami

Ako atraktívny automobil sa prezentuje tiež výrazne prepracovaný model ŠKODA FABIA. Nový dizajn prednej a zadnej časti dodáva automobilu elegantný a zároveň dynamický vzhľad. Navyše sú prvýkrát v ponuke LED predné svetlomety a LED zadné skupinové svetlá. Nový dizajn združeného panelu prístrojov a nové vyhotovenie sedadiel osviežujú vzhľad celého interiéru. Rozšírená je aj ponuka asistenčných systémov a prvkov Simply Clever. Automobily ŠKODA FABIA a ŠKODA FABIA COMBI budú poháňať živé a úsporné benzínové motory. V ponuke sú štyri agregáty s výkonom od 44 do 81 kW.

ŠKODA KODIAQ L&K: Exkluzívna vrcholná verzia úspešného SUV

Automobil ŠKODA KODIAQ L&K charakterizujú individuálne dizajnové prvky a exkluzívna štandardná výbava. Vrcholná verzia veľkého SUV má 19-palcové kolesá z ľahkej zliatiny Sirius, LED svetlomety, chrómovanú masku chladiča a špecifický predný a zadný nárazník. Elegantný a štýlový vzhľad interiéru vozidla ŠKODA KODIAQ L&K zvýrazňujú kožou čalúnené sedadlá a dekoračné lišty s osobitým dizajnom. S uvedením modelu ŠKODA KODIAQ L&K na trh príde aj v tomto veľkom SUV značky ŠKODA k zmene v ponuke motorov. Novinkou je benzínový motor 1,5 TSI s výkonom 110 kW (150 k) a benzínový motor 2,0 TSI s výkonom 140 kW (190 k).

Ešte viac zábavy pri riadení vozidiel ŠKODA SUPERB a ŠKODA OCTAVIA RS

V Ženeve bude mať svoju premiéru nový agregát vozidla ŠKODA SUPERB. Benzínový motor 2,0 TSI má výkon 200 kW (272 k) a novinkou je jeho spojenie so sedemstupňovou automatickou prevodovkou DSG. Okrem toho bude mať ŠKODA SUPERB v budúcnosti k dispozícii nové prvky výbavy, okrem iného rozšírenú funkciu zabezpečenia bezkľúčového systému pre odomykanie a štartovanie KESSY alebo ambientné osvetlenie, prepojené s voľbou jazdného profilu Driving Mode Select.

O maximálny zážitok z riadenia sa postará automobil ŠKODA OCTAVIA RS. V Ženeve bude prvýkrát predstavená s voliteľným balíčkom Challenge Plus, ktorý obsahuje exkluzívne dizajnové a výbavové prvky v exteriéri aj interiéri. Od leta 2018 sa o dynamické zrýchlenie tohto športovo ladeného vrcholného modelu bude starať benzínový motor 2,0 TSI s výkonom 180 kW (245 k). Športové ambície modelu ŠKODA OCTAVIA RS zvýrazňuje elektrohydraulicky ovládaná uzávierka predného diferenciálu VAQ.

Digitálny prístrojový panel k dispozícii aj v ďalších modeloch značky ŠKODA

Digitálny prístrojový panel, ktorý bol prvýkrát predstavený v kompaktnom SUV ŠKODA KAROQ, bude k dispozícii aj v automobiloch ŠKODA OCTAVIA, ŠKODA SUPERB a ŠKODA KODIAQ. K dispozícii je niekoľko režimov zobrazenia. Individuálne nastaviť možno aj veľkosť a umiestnenie jednotlivých informácií. Okrem aktuálnej rýchlosti, otáčok motora, ukazovateľa stavu paliva v nádrži alebo navigačnej mapy je tiež možné na displeji prístrojového panela zobraziť informácie hudobného systému, telefónu alebo asistenčných systémov.

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu