Tento skúter patrí roky k najpredávanejším modelom na slovenskom trhu. Je to dané vhodne volenou cenou, úrovňou servisu a hlavne jeho úžitkovou hodnotou.

Model 2021 je zlepšený vo viacerých smeroch. Hneď si všimnete lepšie a hlavne väčšie podanie smerových svetiel na vynovenom paneli, odkladací priestor pod sedadlom má viac ako 30 litrov a zmestíte sem dve prilby. Tiež sa nám páčil zadný smart kufor, ktorý sa dá ovládať kľúčikom. Trochu náročnejšie sa zatvára, ale naučíte sa ako na to. Celkovo smart kľúčik je super vec v tom, že vám stačí ho mať len vo vrecku a nepotrebujete nič odomykať, keď chcete s týmto skútrom jazdiť.

Väčšie smerovky a vynovený panel. Zdroj Ondrej Macko/TOUCHIT.sk

My sme na zhruba 150 km trati prevažne v meste namerali spotrebu okolo 2,6 litra/100 km, skúter sme pri teste ale vôbec nešetrili a navyše bol úplne nový. Podľa výrobcu môže spotreba klesnúť na 2,1 litra/100 km pri dlhodobej prevádzke. Do nádrže sme natankovali okolo 7 litrov benzínu. Vylepšený je aj motor eSP+ s vyšším výkonom a tichým chodom.

Kotúčová brzda a ABS len vpredu. Zdroj Ondrej Macko/TOUCHIT.sk

Zmenený je aj tvar sedadla, veľmi príjemne sa na ňom sedí v polohe vodiča. Kotúčové brzdy sú len vpredu, tu je aj ABS. Vzadu je bubnové brzdenie a dve pružiny. Jazdu aj na mokrom teréne považujeme za bezpečnú. V dobe, kedy sme si tento skúter požičiavali, v Bratislave ešte snežilo a jazda si vyžadovala zvýšenú pozornosť ale  mali sme istotu. Je to dané aj oveľa širšími pneumatikami.

Všetky parametre skútra ako aj jeho detailné predstavenie nájdete v našom videu.

Foto galéria

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu