Na začiatku prázdnin sme testovali skúter PCX 125 od Hondy a bola to veľká zábava.

Honda PCX 125 je jedným z najpredávanejších skútrov na slovenskom trhu a veru, niet sa čomu diviť. Jeho cena je 2890 eur a za tieto peniaz dostanete vozidlo ideálne do mesta. My sme ho testovali týždeň v Bratislave a okolitých obciach, pričom sme prešli vyše 200 km. Výborná je spotreba, ktorá nám po celom teste vyšla na 2,2 litra/100 km, čo je super.  Centrálny inverzný LCD
panel je prehľadný a ľahko čitateľný.

Správny údaj o akčnom dojazde je vyše 300 km, nádrž má objem takmer 8 litrov. Páčili sa nám hrubšie pneumatiky, čo dáva tomuto skútru stabilitu aj pri jazde v zhoršenom počasí. Príjemný je systém Idle stop, ktorý vypne motor pri čakaní na križovatke a veľmi rýchlo sa motor naštartuje, keď aj len jemne pootočíte plynom.

Vhod prídu LED svetlomety a pod sedadlo sa dá schovať aj väčšia integrálna prilba. Navyše máte k tomu aj kufor v zadnej časti. Kufor sa dá dať celkom jednoducho dole. Na ďalšie zvýšenie bezpečnosti je tu systém ABS.

So skútrom sme jazdili aj v daždi a jazda bola bezpečná. Pokojne môžete zobrať so sebou aj spolujazdca.

Výborná je aj 12 V zásuvka v prednej schránke. Pokojne si tu môžete dobiť mobilný telefón.  PCX125 je svojím pevným oceľovým rámom, odpružením s vysokými zdvihmi, odolnými zadnými tlmičmi, širokými pneumatikami a brzdami s ABS, stavané pre reálny život v meste, kde prežije naozaj dlho.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu