Plynulý videohovor cez Skype budete môcť po novom uskutočňovať aj v prípade, že neholdujete výhradne drahším a výkonnejším smartfónom.

Nie len Facebook či Google sa snažia zjednodušovať a optimalizovať svoje aplikácie do takej miery, aby boli bezproblémovo použiteľné aj na smartfónoch nižších kategórií. Microsoft, ktorý je vlastníkom Skypu, plánuje už v najbližších týždňoch vydať aktualizáciu pre androidové zariadenia od verzie 4.0.3 do 5.1. Vďaka nej sa používatelia dočkajú okrem zdokonalenej audiovizuálnej kvality aj vylepšenia, čo sa týka rýchlosti reakcií aplikácie a tiež jej stability. Vývojári pritom mysleli aj na miesta so slabším a problematickejším pokrytím mobilným signálom a po aktualizácii bude aplikácia k týmto typom problémov tolerantnejšia.

Niektorým by sa mohol tento krok Microsoftu zdať trochu zbytočným, ak vezmeme do úvahy, že ide o zariadenia s verziami Androidu, ktoré už pred niekoľkými rokmi prestali dostávať podporu a navyše tu máme odľahčený Android GO. Microsoft si je však veľmi dobre vedomý faktu, že mnohí používatelia v rozvojových krajinách si jednoducho nemôžu dovoliť obmieňať smartfón každý rok či dva a stále vo veľkej miere používajú staršie Android smartfóny. Potvrdzujú to aj samotné oficiálne štatistiky Google, podľa ktorých až 42% zariadení, ktoré vo februári 2018 navštívili Google Play Obchod, bežalo na Androide vo verzii 4 alebo 5. Softvérový gigant nemieni o týchto používateľov prísť a preto bude najnovšia aktualizácia Skypu pre neho logickým krokom.

Zdroj: Engadget

 

Mohlo by vás zaujímať:

Skype bude bezpečnejší. Vaše správy nikto iný neuvidí