Na teraz to nevyzerá, že by Microsoft zarezal Skype, hoci ho nahradila aplikácia Teams vo Windows 11.

Podstatné v tejto správe sú dve veci. Jedna je, že lokalita web.skype.com nefunguje na prehliadači Firefox. Zobrazí sa upozornenie o potrebe použiť kompatibilný prehliadač. Prípadne vyprší časový limit spojenia. To nebude iný, než Microsoft Edge, avšak bez obáv – potrebujete čokoľvek na báze Chromium alebo Operu prípadne Safari. Ako uviedli weby ghacks.net a WinAero, Microsoft chystá vylepšenie tohto komunikačného nástroja. Zrýchlenie desktopovej verzie má byť až o 30 %, androidová verzia sa má zrýchliť o závratných 2000 %.

Webová lokalita pre Skype bude čoskoro plnohodnotná náhrada v porovnaní s aplikáciou pre Windows alebo mobilnými verziami. Ide o niekoľko segmentov vylepšenia, napríklad v zjednotení používateľského rozhrania. Je bežné, že niekedy firma vyvíja viac webovú verziu alebo verziu pre Windows či mobilnú. Takto sa prostredie viac zjednotí a viac sa vyrovná medzi sebou.

Medzi ďalšie vylepšenia sú zahrnuté optimalizácie videokonferencií a viditeľnosť používateľov v konferencii aj pri vypnutej kamere. Toto môže poslúžiť na lepšie manažovanie pripojených používateľov. Na Androide a iOS pribudne funkcia Office Lens. Uvidíme, či to nakoniec pomôže tejto aplikácii preraziť spomedzi konkurencie. Jednu má hneď vo vlastných radoch a to v podobe Microsoft Teams.

Zdroj: ghacks.net, WinAero

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.