Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Sledovanie mobilnej televízie Horizon Go, poskytovanej spoločnosťou UPC, vzrástlo až trojnásobne počas prvého roka od jej uvedenia.

Potvrdzuje sa tým rastúci trend sledovania televízie prostredníctvom mobilnej aplikácie, ktorá zákazníkom UPC umožňuje pozerať obľúbené programy kdekoľvek a odkiaľkoľvek na Slovensku. Kým za prvé tri mesiace od uvedenia tejto služby si diváci pozreli necelý 1 milión relácii, po roku od uvedenia Horizon Go do prevádzky koncom mája tohto roku to už bolo takmer 3,2 milióna relácií. Je to v priemere viac ako 8,700 relácií denne, ktoré si zákazníci UPC pozrú cez mobilnú televíziu Horizon Go na svojich smartfónoch, tabletoch a notebookoch.

„Ponuku Horizon Go sme od začiatku uvedenia tejto služby neustále skvalitňovali o nové stanice, pridali sme sedemdňový TV Archív, či videotéku MyPrime s ponukou až 1600 filmových a seriálových titulov. Za uplynulý rok sa nám podarilo pre službu Horizon Go získať a potvrdiť vedúcu pozíciu na trhu s najširšou ponukou programov medzi mobilnými televíziami na Slovensku. Je to zároveň záväzok do budúcna – Horizon Go budeme preto naďalej skvalitňovať podľa kritérií a očakávaní našich zákazníkov,“ uviedol poverený generálny riaditeľ spoločnosti UPC Česká republika a UPC Slovenská republika Martin Miller.

Najviac sledovanými programami v období máj 2015-máj 2016 boli prenosy futbalových a hokejových zápasov, večerné Televízne noviny, seriál Simpsonovci, reality-show Farma a hudobná show Tvoja tvár znie povedome. Spomedzi televíznych staníc užívatelia Horizon Go najviac sledujú slovenské komerčné televízie, nasledované českými, ďalej slovenské verejnoprávne stanice a hneď po nich tie české. Vysokej sledovanosti sa tešia tiež detské, dokumentárne a športové stanice. Na sledovanie mobilnej televízie Horizon Go až 41 percent zákazníkov využíva platformu Android, kým iOS využíva iba 13 percent užívateľov. Najviac, až 46 percent divákov, sleduje Horizon Go cez web. Takmer 94 percent mobilných zariadení sa pritom na Horizon Go pripája pomocou Wi-Fi sietí, zvyšných 6 percent sa pripája prostredníctvom 3G alebo 4G/LTE mobilných sietí.

Televízia do vrecka s viac 80 stanicami: Mobilná televízia Horizon Go umožňuje sledovať viac ako 80 TV staníc, z toho 22 v HD kvalite, prostredníctvom internetového pripojenia kdekoľvek a odkiaľkoľvek na Slovensku. Horizon Go môžu zákazníci spoločnosti UPC sledovať až na 3 zariadeniach súčasne, napr. na mobile, tablete alebo na počítači. Prostredníctvom Horizon Go môžu zákazníci sledovať aj Videotéku MyPrime, ktorá ponúka až 1 600 filmových a seriálových titulov. Často využívanou funkciou Horizon Go je TV Archív, vďaka ktorému si diváci môžu pozrieť vysielanie svojich obľúbených programov až 7 dní dozadu. V ponuke TV Archívu je až 40 obľúbených televíznych staníc, z toho 19 v HD kvalite, čo predstavuje najširšiu ponuku programov v ponuke televízneho archívu spomedzi všetkých slovenských operátorov.

Ako získať Horizon Go: Služba Horizon Go je pre zákazníkov digitálnej káblovej televízie UPC Digital dostupná po registrácii na webe UPC v sekcii MojeUPC, na stránke www.horizon.tv ako aj v ponuke Google Play a Apple Store. Horizon Go podporuje aj Chromecast a Airplay, vďaka čomu je živé vysielanie Horizon Go možné sledovať aj v Apple TV, Smart TV, či TV prijímačoch so zariadením Chromecast, ktoré umožňuje obsah vysielaný na mobile sledovať aj na televízore. Mobilnú televíziu Horizon Go získavajú všetci zákazníci digitálnej káblovej televízie UPC bezplatne, služba TV Archív je sprístupnená bezplatne do konca augusta tohto roku.

Značky: