Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Túžba po štíhlom tele a zhodení nadbytočných kilogramov po vianočnom prejedaní vrcholí na Slovensku v januári a vo februári. Ľudia nakupujú balíčky na chudnutie, vstupy do fitnescentier či kurzy s trénerom. Vyplýva to z aktuálnych údajov najväčšieho zľavového portálu Zľavomat.sk. Zákazníci pre krásny zovňajšok minú na portáli priemerne 25 eur až 80 eur mesačne.

„Po vianočných sviatkoch je už tradíciou, že sa všetci usilovne snažia v rámci novoročných predsavzatí zbaviť prebytočných kilogramov, ktoré sa nahromadili, ani nevieme ako. Ľudia hromadne vyhľadávajú vstupy alebo aj permanentky do fitnescentier, kupujú zľavy na diéty aj zoštíhľujúce kúry na chudnutie. Každoročne v prvom štvrťroku predáme desaťtisíce kupónov práve na aktivity spojené so zbavovaním sa nadbytočných kilogramov. K ďalším obľúbeným novoročným predsavzatiami patrí aj chuť naučiť sa cudzí jazyk, ísť na dobrodružnú dovolenku či získať nejakú umeleckú zručnosť na kreatívnych kurzoch. Práve o tieto ponuky je v januári a vo februári obrovský záujem,“ uviedol Štefan Miho, marketingový manažér Zľavomat.sk, ktorý patrí do skupiny Slevomat Group.

Podľa štatistík však až 90 percent ľudí svoje novoročné predsavzatia po prvom štvrťroku vzdáva. Dôvodom je zle nastavený cieľ, resp. nereálne očakávania. „Ak chcete svoj cieľ naozaj splniť, je vhodné stanoviť si reálne dosiahnuteľný cieľ, ktorý je zároveň možné nejakým spôsobom odmerať. Napríklad naučiť sa salsu či schudnúť päť kilogramov. Dosiahnutím čo i len čiastkového cieľa získate motiváciu pokračovať ďalej. Samozrejme, veľmi pomáha aj prihlásenie sa na dlhodobejší kurz či trénovanie pod dohľadom osobného trénera. Ten na plnenie cieľov dohliadne. A keď sa s trénerom raz dohodnete, už sa vám ťažšie hľadá výhovorka, prečo dnes zase nemôžete cvičiť,“ vysvetlil Filip Bachratý, kondičný tréner a majiteľ fitnescentier EfectFit v Bratislave.

 

Trend potvrdzuje aj Štefan Miho: „Už minulý rok sme pozorovali, že ľudia sa pri fitnes predsavzatiach čoraz viac zaujímajú o netradičné formy pohybu, ako sú napríklad kurzy tanca, box, hot joga či pilates. Snažíme sa zákazníkom vyjsť v ústrety a rozšírili sme ponuku zaujímavých športov pre všetky vekové skupiny.“

Netradičné pohybové aktivity na Zľavomat.sk:

  • Pre mužov: bojové umenie (od 8,90 eura), lyžiarska škola (od 29,90 eura), squash (od 3,50 eura), bedminton (od 16,90 eura).
  • Pre ženy: pilates (od 2,69 eura), kurzy salsy (31,90 eura), tvárová gymnastika (od 24,90 eura), korčuľovanie (od 8,99 eura).
  • Pre deti: kurzy tanca (od 2,69 eura) alebo plávania (89 eur), pohybová príprava (44 eur).

Značky: