Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Solitea získala 100 % podiel v spoločnosti Gesteem Society, a.s., ktorá je významným dodávateľom Business Intelligence (BI) BI riešení a dátových skladov v Českej a Slovenskej republike, popri tom pôsobí aj v Holandsku. Solitea touto akvizíciou ďalej posilňuje svoj tím a kompetencie v oblasti dátovej analytiky a napĺňa svoju víziu byť lídrom v dodávkach komplexných riešení digitalizácie moderných podnikov a inteligentných inštitúcií v strednej a východnej Európe.

Segment dátovej analytiky považujeme za veľmi perspektívny. Pre stredne veľké a veľké spoločností je čoraz dôležitejšie prijímať strategické rozhodnutia na základe správneho vyhodnotenia dostupných dát,“ hovorí Martin Cígler, predseda predstavenstva spoločnosti Solitea. „V Českej a Slovenskej republike dnes patríme k lídrom na trhu v oblasti ERP riešení Microsoft Dynamics a Infor, ktoré nám otvárajú obrovský potenciál pre monitorovanie výkonnosti podniku. Preto do segmentu BI smerovali už akvizície spoločností BI Experts a Clever Decision. Akvizíciou Gesteemu rozširujeme svoju zákaznícku základňu a know-how a ďalej posúvame možnosti čo najlepšie obslúžiť svojich zákazníkov.“

Solitea patrí v stredoeurópskom regióne a na Balkáne medzi najväčších dodávateľov účtovných a podnikových informačných systémov (ERP) ako pre komerčný segment, tak aj pre štátne a neziskové organizácie. V Českej republike je najväčším lokálnym výrobcom účtovných a ERP systémov. Obsluhuje statisíce malých podnikateľov, ktorí využívajú cloudové služby iDoklad a Minimax, ponúka kompletný outsourcing miezd na kľúč a úspešne realizuje aj veľmi rozsiahle, na mieru pripravené projekty na domácom trhu aj v zahraničí – príkladom sú v Česku, napr. eRecept či v zahraničí implementácia informačného systému pre fínsku colnú správu TULLI. V Českej aj Slovenskej republike patrí medzi najvýznamnejších partnerov spoločnosti Microsoft.

V oblasti riešení Business Intelligence a Security dlhodobo spolupracujeme s významnými zákazníkmi v oblasti financií, telekomunikácií, farmácie a výroby,“ dodáva Jan Skřivánek, spoluzakladateľ a obchodný riaditeľ Gesteem. „Solitea nám prináša obrovskú príležitosť byť silným a spoľahlivým partnerom pre našich zákazníkov, poskytnúť viac možností rozvoja pre našich zamestnancov a najmä ťažiť zo synergií, ktoré prináša veľkosť skupiny.

„Víziou holdingu Solitea je prostredníctvom svojich produktov a riešení zjednodušovať podnikanie firmám všetkých veľkostí. Akvizícia skupiny Gesteem je len ďalším krokom v napĺňaní tejto vízie, strategickou investíciou, ktorá otvára nové trhy a nové príležitosti pre všetkých členov skupiny. Naviac, touto akvizíciou dostávame na palubu desiatky špičkových odborníkov a ja sa už dnes teším na spoločnú prácu,“ dopĺňa Petr Franc, výkonný riaditeľ divízie Enterprise & Public Solitea.

Z pohľadu zamestnancov, zákazníkov a obchodných partnerov spoločnosti Gesteem sa po akvizícii nič nemení, firmu aj naďalej riadi pôvodný manažment a činnosť spoločnosti zostáva bez zmien. Transakcia podlieha schváleniu Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (je ekvivalentom pre Protimonopolný úrad SR). Čiastka transakcie je neverejná.

Značky: