Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Holding Solitea získal 100 % podiel v spoločnosti AXIOM PROVIS Int., s.r.o., ktorá je významným implementačným partnerom českého a slovenského trhu podnikových systémov Microsoft Dynamics, regionálnym partnerom spoločnosti Incadea a na trh dodáva vlastné riešenie OneCore pre finančné a leasingové spoločnosti.

„Od roku 1998 budujeme silné partnerstvo s Microsoftom v roli nezávislého vývojára softwaru a väčšina nami vyvíjaných produktov používa platformu Microsoft,“ hovorí Martin Cígler, predseda predstavenstva holdingu Solitea. „Našou víziou je stáť sa v našom regióne najvýznamnejším partnerom Microsoftu v oblasti podnikových aplikácii a tento cieľ sme v posledných rokoch uskutočňovali prostredníctvom celej rady akvizícií, posilňujúcich našu pozíciu významného partnera Microsoftu. Akvizíciou spoločnosti AXIOM PROVIS Int. nielenže naplňujeme túto víziu, ale otvárame si aj trh DMS systémov pre Automotive a vďaka vlastnému produktu spoločnosti AXIOM PROVIS Int. OneCore si sprístupníme aj perspektívny trh finančných služieb. Vďaka akvizícii ale hlavne získavame radu kvalifikovaných odborníkov a ja sa už dnes teším na spoluprácu s nimi.“

Solitea patrí v stredoeurópskom regióne medzi najväčších dodávateľov účtovníckych a podnikových informačných systémov (ERP) ako pre komerčný segment, tak aj pre štátny a neziskové organizácie. Obsluhuje tu statisíce malých podnikateľov cloudovými službami iDoklad a Minimax, v Česku je i lídrom trhu pokladňových systémov. Ponúka kompletný outsourcing miezd na kľúč a úspešne realizuje veľmi rozsiahle, na mieru pripravené projekty na domácom trhu aj v zahraničí – príkladom sú v tuzemsku napr. eRecept, v zahraničí implementácia informačného systému fínskej colnej správe TULLI.

Solitea patrí k lídrom trhu podnikových systémov Microsoft a integrácia do holdingu nám otvára nové možnosti a obchodné príležitosti,“ dodáva Petr Franěk, CEO AXIOM PROVIS Int. „Radi by sme nie len využili silného zázemia holdingu a jeho know-how, ale aj vyťažili maximum zo vzájomných synergií a z príležitostí, ktoré sme schopní uchopiť v kontexte s riešeniami OneCore a Incadea.

Víziou holdingu Solitea je prostredníctvom svojich produktov a riešení zjednodušovať podnikanie firmám všetkých veľkostí. Akvizícia spoločnosti AXIOM PROVIS Int. je iba ďalším krokom v naplňovaniu tohto cieľa, strategickou investíciou otvárajúcou nové trhy a nové príležitosti pre všetkých členov skupiny,“ doplňuje Martin Cígler. „Z pohľadu zákazníkov a obchodných partnerov spoločnosti AXIOM PROVIS Int. i ich dcériných spoločností sa po akvizícii nič nemení, firmu aj naďalej riadi pôvodný výkonný management a činnosť spoločnosti zostáva bezo zmien”.

Značky: