Informácie vychádzajú zo správy spoločnosti.

Japonská spoločnosť zverejnila svoju finančnú správu za posledný kvartál roka 2021. Aj keď celkové čísla by mohli odzrkadlovať úspešný štvrťrok, treba uviesť, že za ním stojí predovšetkým divízia Motion Pictures a filmy ako Spiderman: No Man Home, Venom: Venom: Let There Be Carnage a Seinfeld.

Správa samozrejme obsahuje aj štatistiky predajov konzoly PlayStation 5, ktorej sa predalo len 3,9 milióna kusov. To je menej nielen oproti predchádzajúcej generácii, ale aj za očakávaniami spoločnosti.

S problémami rovnako zápasí aj mobilná divízia, ktorá v období od októbra do decembra tiež vykázala pokles predaja, čo sa premietlo do celej divízie elektronických produktov a systémov.

Sony Xperia Pro-IZdroj: Sony
Sony Xperia Pro-I je telefón pre profesionálov

Hiroki Totoki, finančný riaditeľ Sony prezradil, že dopyt po PlayStation 5 je stále veľmi vysoký, avšak dodávatelia komponentov s ním nevedia držať krok. Sony pritom očakáva, že problémy s dodávkami budú pokračovať až do prvej polovice roka 2022. 

Iba nedávno sme sa dokonca dozvedeli, že Sony pokračuje vo výrobe konzoly PS4. Tá síce mala byť pôvodne ukončená už koncom roka 2021, ale spoločnosť potrebuje pokryť vysoký dopyt po PS5. 

Sony okrem toho PS5 vyrába so stratou, ktorú kompenzuje aj herná divízia. Tá vďaka digitálnemu softvéru a doplnkovému obsahu zaznamenala nárast prevádzkového zisku o 12 %.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.