Japonská spoločnosť patrila v mobilnom priemysle medzi najvýznamnejších hráčov. 

Avšak s prudkým nárastom konkurencie najmä z Číny si spoločnosť nedokázala svoje postavenie udržať. V posledných rokoch v Sony zaznamenali nízky dopyt po smartfónoch. Tento rok si však môžeme všimnúť, že pokles pokračuje. 

Sony Mobilná divízia

Zdroj: GizChina

Podľa správy mobilnej divízie, spoločnosť dokázala za 1. kvartál dodať iba 400 000 kusov smartfónov, čo je skutočne málo. 

V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka sa dodávky v Q1 2020 znížili o 64 %, čo predstavuje najväčší pokles v tejto kategórii. Je zaujímavé, že posledný raz, keď japonský výrobca zaznamenal pozitívny ročný rast smartfónov Xperia, bolo v Q2 2017. Od tej doby spoločnosť dosahuje záporné výsledky.

Sony Xperia XZ2

V správe sa takisto uvádza celkové množstvo dodaných zariadení počas fiškálneho roka 2019. Spoločnosť Sony dokázala dodať iba 3,2 milióna smartfónov Xperia. Napríklad Samsung a Huawei dokážu túto hodnotu prekonať za mesiac. Ešte v roku 2018 sa spoločnosti podarilo dodať 6,5 milióna smartfónov, takže medziročne môžeme vidieť výrazný pokles.

Sony Mobilná divízia

Zdroj: GizChina

Napriek aktuálnym nepriaznivým výsledkom sa zdá, že spoločnosť pracuje na tom, aby zastavila tento nepriaznivý vývoj. Tento rok sa spoločnosť pripravuje na predstavenie modelov Xperia 1 II a Xperia 10 II, ktorých by sme sa mohli dočkať už  v júni. Nechajme sa prekvapiť, čo nám Sony pripraví tentokrát.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Sony Xperia 5: Malý veľký telefón (RECENZIA)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.

Nechajte nám správu