Nová verzia OS je dostupné pre modely Xperia 1 III a Xperia 5 III.

Pokým niektorí výrobcovia sa aktualizačnému maratónu venujú už zopár týždňov, teraz sa k nim pripája aj japonská spoločnosť Sony. Aj tento výrobca začína aktualizovať svoje aktuálne vlajkové lode z roku 2021 na najnovšiu verziu OS Android. O novinkách, ktoré táto aktualizácia prináša, informuje aj webová stránka spoločnosti Sony. 

Je však zrejmé, že drvivá väčšina noviniek bude súčasťou samotného Androidu 12 a Sony nezaťažuje systém telefónov zbytočnosťami. Spomeňme teda aspoň niektoré – natívne posúvanie snímok obrazovky, indikátory súkromia pre fotoaparát a mikrofón, približná poloha a vylepšené používanie jednou rukou. Aj v prípade telefónov Xperia tak dostanú ich majitelia rovnaké funkcie, aké obdržali aj telefóny Google Pixel. 

Sony Xperia 1 III a Xperia 5 IIIZdroj: Sony
Sony Xperia 1 III a Xperia 5 III

Portál AndroidCentral informuje, že aktualizácia na Android 12 je v súčasnosti dostupná pre Dual SIM verzie smartfónov Xperia 1 III a 5 III v Rusku. Aspoň nateraz je preto ťažké odhadnúť, kedy sa nová aktualizácia dostane aj do ostatných regiónov, keďže spoločnosť nezverejnila časový harmonogram aktualizácie na Android 12. Rovnako nevieme, kedy nový Android dostane aj najdrahší Sony telefón – model Xperia Pro-I.

Veríme však, že Sony tentokrát nebude zaháľať a aktualizáciu na Android 12 vydá v najbližšom období aj pre ďalšie regióny a modely Xperia.

Zdroj: AndroidCentral

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.