Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Kingston Digital Europe Co LLP, ktorá je výrobcom flash pamäťových zariadení a pobočkou Kingston Technology Company, svetového lídra v oblasti pamäťových produktov a technologických riešení, dnes oznámila uvedenie svojho najnovšieho šifrovaného USB disku Kingston IronKey Vault Privacy 50 (VP50) s certifikáciou FIPS 197 a 256-bitovým hardvérovým šifrovaním AES v režime XTS pre zabezpečenie dát.

Kingston IronKey Vault Privacy 50 podporuje niekoľko hesiel – heslo správcu, heslo používateľa a heslo pre jednorazové obnovenie prístupu k dátam. Heslá je možné zadávať v režime komplexného hesla alebo v režime heslovej frázy. Použitie viacerých hesiel zvyšuje šancu na obnovenie prístupu k dátam na disku v prípade zabudnutia jedného z hesiel. Zatiaľ čo obvyklý režim komplexných hesiel umožňuje zadávať heslá s dĺžkou 6 až 16 znakov pomocou 3 zo 4 sád znakov, nový režim heslových fráz dáva používateľom možnosť používať ako heslo číselný PIN kód, vetu, zoznam slov alebo dokonca verše s dĺžkou 10 až 64 znakov, teda akýkoľvek špecifický text, ktorý je zároveň ľahko zapamätateľný. Pre uľahčenie zadávania hesla je možné aktivovať symbol „oko“ – tým sa zadávané heslo zviditeľní a zníži sa tak počet neúspešných pokusov o prihlásenie.

Správca môže nastaviť aj heslo používateľa a heslo pre jednorazové obnovenie prístupu (One-Time Recovery) alebo resetovať heslo používateľa pre obnovenie prístupu k dátam. VP50 má navyše ochranu proti útokom hrubou silou (Brute Force), ktorá po desiatich po sebe nasledujúcich nesprávnych zadaniach zablokuje heslo používateľa alebo heslo pre jednorazovú obnovu prístupu a po 10 po sebe nasledujúcich nesprávnych zadaniach hesla správcu šifrovane disk vymaže. Stratíte tým síce dáta, ale nemusíte sa obávať, že sa k nim dostane niekto iný.

VP50 môže byť chránený aj pred potenciálnym malwarom na nedôveryhodných systémoch tak, že správca aj používateľ nastavia režim umožňujúci iba čítanie dát (Read-Only), ktorý zabráni zápisu na disk. Integrovaná virtuálna klávesnica navyše skryje heslá pred keyloggermi alebo screenloggermi. Organizácie si môžu prostredníctvom služby Kingston Customisation Program objednať modifikáciu disku a nechať ho vybaviť používateľským identifikátorom produktu (PID) pre integráciu so štandardným softvérom na správu koncových bodov, aby spĺňal firemné požiadavky na IT a kybernetickú bezpečnosť. Malé a stredné firmy môžu využiť rolu správcu na lokálnu správu svojich diskov, napríklad použiť funkcie správcu konfigurácie alebo resetovanie používateľských hesiel alebo hesiel na jednorazové obnovenie prístupu, na obnovenie prístupu k dátam na uzamknutých diskoch alebo na splnenie požiadaviek príslušných zákonov a predpisov, pokiaľ je vyžadovaná forenzná analýza. Prednosťou VP50 oproti používaniu internetových a cloudových služieb na ochranu dôležitých dát je tiež to, že ide o šifrované úložisko, ktoré je plne pod fyzickou kontrolou používateľa.

Vault Privacy 50 je prémiový USB disk, ktorý zapadá do nášho radu šifrovaných riešení Kingston IronKey a zaisťuje zabezpečenie dát na firemnej úrovni,“ povedal Oscar Escayola, EMEA Flash Business Manager v spoločnosti Kingston. „Pridali sme mu niektoré nové funkcie, ktoré vychádzajú v ústrety najčastejším prianiam našich zákazníkov, napríklad možnosť zadávania viacerých hesiel a ďalší režim zadávania hesla, aby sme nielen ochránili 100% uložených dát, ale aj ešte viac uľahčili používanie tohto disku.“

Kingston IronKey Vault Privacy 50 je k dispozícii v kapacitách 8 až 256 GB a ponúka aj obmedzenú päťročnú záruku, bezplatnú technickú podporu a legendárnu spoľahlivosť značky Kingston.

Viac informácií nájdete na kingston.com.

IronKey Vault Privacy 50
OznačenieKapacita
IKVP50/8GB8GB IronKey VP50
IKVP50/16GB16GB IronKey VP50
IKVP50/32GB32GB IronKey VP50
IKVP50/64GB64GB IronKey VP50
IKVP50/128GB128GB IronKey VP50
IKVP50/256GB256GB IronKey VP50

Vlastnosti a funkcie disku Kingston IronKey Vault Privacy 50:

  • Hardvérovo šifrovaný USB disk na zabezpečenie dát: Ochrana dôležitých dát pomocou 256-bitového šifrovania XTS-AES s certifikáciou FIPS 197. Vstavané ochrany proti útokom typu BadUSB a Brute Force.
  • Možnosť použitia viacerých hesiel pre jednoduchšiu obnovu dát: Možnosť nastavenia hesla správcu, hesla používateľa a hesla pre jednorazovú obnovu dát. Správca môže resetovať heslo používateľa a vytvoriť jednorazové heslo na obnovenie prístupu k údajom. Ochrana proti útokom hrubou silou zablokuje heslo používateľa alebo jednorazové heslo na obnovenie prístupu, ak je zadané chybne 10-krát po sebe, a vykoná kryptografické vymazanie disku, ak je heslo správcu zadané chybne 10-krát po sebe.
  • Nový režim zadávania hesla ako heslové frázy: Môžete zvoliť režim komplexného hesla alebo režim heslovej frázy. Komplexné heslo musí spĺňať stanovené podmienky; heslová fráza môže byť číselný PIN kód, veta s medzerami, zoznam slov alebo dokonca verše v dĺžke od 10 do 64 znakov.
  • Ďalšie bezpečnostné funkcie: Počet neúspešných pokusov o prihlásenie a následnú frustráciu používateľa je možné obmedziť pomocou tlačidla „oko“ pre zobrazenie zadávaného hesla. Virtuálna klávesnica na ochranu zadávaného hesla pred keyloggermi a screenloggermi.
  • Dvojité nastavenie režimu Read-Only (ochrana proti zápisu): Zabraňuje útokom škodlivého softvéru pomocou vynúteného režimu Read-Only, ktorý je nastavený správcom pre používateľa, alebo režimu Read-Only pre jednotlivé relácie, ktorý je nastavený správcom alebo používateľom.
  • Využitie role správcu na lokálnu správu diskov, ideálne pre malé a stredné firmy: Využite role správcu pre lokálnu správu používateľských hesiel a hesiel na jednorazové obnoveniu prístupu, pre obnovenie prístupu k dátam na uzamknutých diskoch a pre dodržiavanie zákonov a predpisov, pokiaľ je vyžadovaná forenzná analýza.
  • Rozhranie:              USB 3.2 Gen 1
  • Kapacity1:               8, 16, 32, 64, 128 a 256 GB
  • Konektor:               USB typ A
  • Rýchlost2:              

USB 3.2 Gen 1

8 až 128 GB:     čítanie 250 MB/s, zápis 180 MB/s

256 GB:             čítanie 230 MB/s, zápis 150 MB/s

USB 2.0

8 až 256 GB:      čítanie 30 MB/s, zápis 20 MB/s

  • Rozmery:                            77,9 × 21,9 × 12,0 mm
  • Vodotesnosť3:                       Do 1,2 m; spĺňa normu IEC 60529 IPX8
  • Prevádzková teplota:          0 až 60 °C
  • Teplota skladovania:          -20 až 85 °C
  • Kompatibilita:                     USB 3.0/USB 3.1/USB 3.2 Gen 1
  • Záruka/podpora:                Obmedzená 5 ročná záruka, bezplatná technická podpora
  • Kompatibilita:                     Windows 11, 10, 8.1, macOS (v. 10.14.x – 12.x.x)

1 Časť kapacity uvedenej na flash pamäťovom zariadení sa používa na formátovanie a ďalšie funkcie a preto nie je k dispozícii na ukladanie dát. Skutočná dostupná kapacita pre ukladanie dát je teda menšia, než aká je uvedená na produktoch. Ďalšie informácie nájdete v príručke Kingston Flash Memory Guide.

2 Rýchlosť sa môže líšiť v závislosti od hostiteľského hardvéru, softvéru a použitia.

3 Produkt musí byť pred použitím čistý a suchý, musí byť nasadená krytka konektoru.

Značky: