Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť LG Electronics (LG) pokračuje v úzkej spolupráci s nevládnymi organizáciami. Na pomoc ukrajinským utečencom poskytne ďalšiu materiálnu pomoc. Spoločnosť LG od začiatku ukrajinského konfliktu darovala dovedna 92 spotrebičov, ktoré boli odoslané do 13 asistenčných miest pre utečencov v Česku a na Slovensku.

Spoločnosť LG Electronics v spolupráci s vybranými českými aj slovenskými úradmi a nevládnymi organizáciami dodáva do utečeneckých centier domáce spotrebiče. Medzi darované spotrebiče patria mikrovlnné rúry, chladničky, práčky a sušičky.

V Českej republike LG úzko spolupracuje s nevládnou Organizáciou pre pomoc utečencom a taktiež so zástupcami miest a obcí Mělník a Vážany nad Litavou. Taktiež podporuje humanitárne centrum zriadené českou stavebnou firmou Donap a Združenie pre integráciu a migráciu poskytujúce právne služby utečencom.

„Darované spotrebiče pre ženy s deťmi sme umiestnili do centra Liberty v Ostrave. Už teraz ich využíva stovka žien s deťmi. Nové práčky, chladničky aj sušičky sú celkom funkčné a už od inštalácie veľmi vyťažené,“ uviedla Andrea Milatová, sociálna pracovníčka Organizácie pre pomoc utečencom.

Na Slovensku sú spotrebiče k dispozícii v miestach spravovaných Slovenskou katolíckou charitou, ktorá sa zameriava na pomoc osirelým deťom utečencov v Bratislave, Snine, Košiciach, Spišskom Podhradí a Prešove. LG v rámci pomoci ukrajinským utečencom poskytuje hmotnú pomoc aj asistenčným miestam v Kežmarku, ktoré spravuje Slovenský Červený kríž.  

„Obrovská vlna solidarity po vojne na Ukrajine priniesla veľkú potrebu pomoci pre zariadenia mimovládnych organizácií, v ktorých sú umiestnení utečenci z Ukrajiny. Vďaka spoločnosti LG budeme môcť vyprať posteľnú bielizeň a oblečenie pre viac ako 250 Ukrajincov,“ komentuje generálny tajomník Slovenskej katolíckej charity, Miroslav Dzurech.

Ďalšia materiálna pomoc od spoločnosti LG prebieha aj v priebehu mája. LG venuje ďalšie sušičky, práčky aj chladničky, ktoré poputujú z poľských skladov na pomoc ukrajinským utečencom. Pomoc spoločnosť LG poskytne Adventistickej agentúre pre pomoc a rozvoj, medzinárodnej humanitárnej organizácii poskytujúcej pomoc ľudom v núdzi.

Spoločnosť LG zostáva v neustálom kontakte so zástupcami nevládnych organizácií, aby mohla čo najlepšie reagovať na ich okamžité potreby. LG spoločne so sesterskými spoločnosťami darovala výrobky a potrebné zásoby v hodnote 1 milióna USD do utečeneckých centier po celom svete.

Značky: