Mophie je výrobca rôzneho príslušenstva pre smartfóny, pričom drvivá väčšina zariadení je orientovaná na energiu – bezdrôtové nabíjačky, powerbanky a puzdra s integrovanými batériami

Dnes predstavila táto spoločnosť špeciálny záložný zdroj (powerbanku), ktorý má kapacitu 22 000 mAh a viacero výstupov/portov, pričom dokáže bezproblémov nabiť notebook, tablet, smartfón alebo rôzne iné zariadenia. Mophie Power Station AC má celkovo tri výstupné porty, z čoho dva sú skutočne špecifické. Prvým je vstup pre bežné zásuvky (zatiaľ iba USA verzia) s výkonom 100W AC. Druhým portom je USB-C PD s max. výstupným výkonom 30W. Do tretice nechýba ani klasický USB-A výstup.

S takouto nádielkou portov a ich výkonom nie je problémom ani rýchle nabíjanie rôznych zariadení súčasne, ako aj využitie bežného napájacieho zdroja napr. k notebooku. Výrobca uvádza, že 15-palcovému Macbooku Pro by mal tento záložný zdroj dodať energiu na 15 hodín práce. Cez port USB-C PD je možné nabíjať nové MacBooky, ale aj iPhony, kedy sa skutočne využije potenciál rýchleho nabíjania (iPhone 8 / 8 Plus / 10). Samozrejmosťou je možnosť nabíjania rôznych zariadení, nie len tých od Apple. Otázkou je nabíjanie samotnej powerbanky, resp. času, za ktorý sa nabije na plnú kapacitu. Tento údaj zatiaľ výrobca neuvádza.

Zaujalo nás aj spracovanie a dizajn tohto zariadenia. Povrchová úprava je kombináciou gumy a textílie, čo vyzerá nie len odolne, ale aj elegantne. Výrobca zatiaľ neuviedol podrobné informácie o rozmeroch a hmotnosti. Tieto informácie by mali byť dostupné v najbližších dňoch – následne budeme článok aktualizovať.

Záložný zdroj Mophie Power Station AC bude istý čas dostupný iba v USA, ale veríme, že sa dostane aj do Európy, kde si ho budete môcť objednať cez EU e-shop spoločnosti Mophie. Cena zariadenia je 199,95 USD (166 eur), čo nie je najmenej, ale pre aktívnych cestovateľov a ľudí, ktorí potrebujú v teréne dostatok energie pre svoje zariadenia je táto suma prijateľná. Mophie je spoločnosť, ktorá vyrába kvalitné produkty, čo sa odvíja aj na ich cene.

Zdroj: theverge.com / mophie.com

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE