Špeciálne slúchadlá na športovanie bez jediného káblu? To sú Jabra Elite Sport.

My sme v minulosti testovali slúchadlá Samsung Gear IconX a toto je model s podobným princípom vyhotovenia fungovania.

Na jedno nabitie vydržia tri hodiny, nabíjacia kolíska ich nabije dvakrát. Takže bez externého zdroja sa dostanete na 9 hodín používania. Spárovať ich môžete s iOS alebo Android telefónom. Vzhľadom na to, že neobsahujú žiadne prepojovacie káble. Je pri ich použití vyššia bezpečnosť. Nestane sa vám teda zamotanie o kábel.

Hoci pri rizikových športoch by ste káblové slúchadlá nemali mať vôbec. Súčasťou je špeciálna tréningová aplikácia, ktorá bude sledovať vaše športové aktivity a zaznamenávať údaje ako tep, rýchlosť, lokalitu, celkové a čiastkové tempo atď.

Slúchadlá sú vode odolné do hĺbky 1 metra, prepíjajú sa cez Bluetooth 4.1. Frekvenčné pásmo ich reprodukcie je 20 ÷ 20 000 Hz. Súčasťou nie je funkcia aktívneho odhlučnenia, výrobca sa spolieha na pasívne. Teda konštrukciou mušlí. Poslúžia ako handsfree a ovládanie majú rozdelené na obe mušle. Ich cena je 249,99 EUR.

Jabra Sport Pace je ďalší model slúchadiel ukázaných na CES 2017. Sú to bezdrôtové slúchadlá prepojené len vlastným káblom. Ten si umiestnite za krk a nebude vám prekážať. Zabudovaná batéria umožní 5-hodinové počúvanie hudby no aj tu sa dá so slúchadlami telefonovať. Slúchadlá majú funkciu rýchleho nabíjania a za 15 minút ich nabijete na hodinu prevádzky. Dostupné sú v troch farbách a stoja 99,99 EUR.

New Balance RunIQ sú hodinky, ktoré si táto firma pre športové oblečenie e a topánky firma nechala vyrobiť v spoluprácu s Jabrou. V skutočnosti na hodinkách spolupracovali aj Intel, Google a Strava. Športovci Stravu poznajú a s týmito hodinkami ju využijete naplno. Vydržia 24 hodín prevádzky, 5 hodín so zabudovaným GPS prijímačom. V oboch prípadoch so zapnutým snímačom tepu. Hodinky sú zároveň vodeodolné do tlaku 5 ATM.

Pozrite si:

VIDEO TOUCHIT: Všetko, čo potrebujete vedieť o Samsung Gear IconX

Na článku spolupracoval Ondrej Macko, Las Vegas.

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.