Spyro Reignited Trilogy predstavuje návrat do minulosti, na koniec 20. storočia. Do dôb, kedy prvý PlayStation ponúkal množstvo kvalitných skákačiek, resp. plošinoviek. U nás bola najznámejšia najmä séria Crash Bandicoot, ktorá sa už dočkala moderného spracovania a kolekcie prvých troch hier s názvom Crash Bandicoot N. Sane Trilogy. Táto kolekcia je dostupná pre PlayStation 4, Xbox One, počítače a tiež aj Nintendo Switch.

Crash však nebol jedinou obľúbenou postavičkou, a tak môžeme cestovať v čase opäť – tentoraz s dráčikom Syporom. Kolekcia Spyro Reignited Trilogy obsahuje pôvodnú trilógiu pre PlayStation 1. Jej moderné spracovanie si môžete zahrať na PlayStation 4 aj Xbox One.

K samotnej hrateľnosti iba stručne – Spyro je zástupca plošinoviek, takže po hernom svete budete skákať, zbierať mince a likvidovať nepriateľov. Hra nie je prehnane náročná, je však zábavná, a tak predstavuje skvelú formu relaxu pre mladších aj starších hráčov. Kvalita spracovania moderných verzií jednotlivých hier je z audiovizuálneho hľadiska na vysokej úrovni.

Hrateľnosť, ktorú Spyro Reignited Trilogy ponúka, je atraktívna aj dnes. Plošinovky starnú oveľa pomalšie ako ostatné žánre a nakoľko je ich ponuka pomerne chudobná, fanúšikovia žánru ocenia aj 20-ročnú klasiku. Cena kolekcie tiež nie je prehnaná, za 35 eur môžete získať tri kvalitné hry, a to je výhodná ponuka.

Zapožičal: Activision / Hrac.sk

Hodnotenie: 4/5, 80 %

Cena: 34,99 EUR

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit