Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Srbský verejnoprávny vysielateľ RTS (Radio-televizija Srbije – Rozhlas a televízia Srbska) teraz vysiela celú svoju programovú ponuku deviatich televíznych kanálov a štyroch rozhlasových staníc cez satelit ASTRA na pozícií 5 stupňov východne. Nové riešenie je výsledkom rozširujúcej sa dohody medzi spoločnosťami SES a Telekom Srbija.

Na základe dohody, ktorú oznámila spoločnosť SES, si telekomunikačná spoločnosť Telekom Srbija prenajme ďalšiu kapacitu na družici ASTRA k vysielaniu troch ďalších televíznych kanálov: RTS1, RTS2 a RTS Poletarac – program pre deti a troch rozhlasových staníc (Radio Beograd 202, Radio Beograd 2 a Radio Beograd 3).

Telekom Srbija a SES zatiaľ spolupracovali na vysielaní šestich televíznych staníc a jednej rozhlasovej stanice pre RTS na pozícií 5 stupňov východne. Vďaka novej zmluve však bude na tejto orbitálnej pozícií vysielať celé portfólio kanálov RTS.

„Uzavretá dohoda o rozšírení je skvelým príkladom toho, ako nám silné partnerstvá – ako to so spoločnosťou Telekom Srbija – umožňuje rozšíriť pôsobnosť na konkrétnych trhoch,“ povedal Martin Ornass-Kubacki, viceprezident predaja SES Video pre stredovýchodnú Európu. „Sme veľmi radi, že sa spoločnosť RTS opäť rozhodla veriť našim vysielacím službám a spoľahlivosti.“

„Počas roku 2017 spustila do prevádzky Telekom Srbija prostredníctvom služieb SES šesť kanálov pre RTS. Vzhľadom k tomu, že spoločnosť Telekom Srbija považuje SES za spoľahlivého partnera s vysoko kvalitnými službami, tak sme sa rozhodli, že využijeme kapacitu spoločnosti SES pre potreby RTS aj pre vysielanie ďalších troch kanálov. Ďalej tak posilníme dlhodobú spoluprácu medzi Telekom Srbija a SES,“ uviedla Milica Jovičić, obchodná riaditeľka spoločnosti Telekom Srbija.

Značky: