Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

BMW Group – so značkami BMW, MINI a BMW Motorrad – podporuje ako oficiálny prémiový partner najväčšie športové podujatie, ktoré sa tento rok koná v Mníchove – European Championships Munich 2022. Inovačné štúdio BMW Group Designworks vytvorilo medaily pre atletické podujatie v rámci spolupráce s organizačným výborom pretekov.

„Som rád, že Majstrovstvá Európy prídu tento rok do Mníchova,“ povedal Holger Hampf, prezident Designworks. „Cítili sme, že pri navrhovaní medailí je dôležité vytvoriť silné spojenie s hostiteľským mestom a urobiť z neho skutočnú ikonu tohto športového podujatia,“ dodal.

Dizajn si zachováva rovnaký trojuholníkový tvar, aký sa použil na medailách na Majstrovstvách Európy 2018, no zároveň zahŕňa elegantný odkaz na strechu svetoznámeho olympijského štadióna v Mníchove, čím posilňuje spojenie s hostiteľským mestom. Línie tejto ikonickej konštrukcie slúžili ako vodiaca koncepcia pre dizajn medailí v súlade so sloganom podujatia „Back to the Roofs“. Tento profil je v 3D vyrazený na prednej strane medailí a ďalej je rozvinutý cez deväť faziet na zadnej strane. To im dodáva vzhľad pripomínajúci šperk a zároveň evokuje jednu z najvýraznejších čŕt hostiteľského mesta. Deväť faziet predstavuje deväť športov združených pod záštitou majstrovstiev European Championships.

„Pre nás bolo dôležité reflektovať a stavať na histórii Mníchova ako športového mesta, a preto náš návrh zahŕňa prominentný priestor na zobrazenie deviatich piktogramov, ktoré pôvodne vytvoril Otl Aicher pre letné olympijské hry v roku 1972,“ vysvetľuje Florian Weber, kreatívny riaditeľ organizačného výboru European Championships Munich 2022.

Logo Majstrovstiev Európy je vyrazené na prednej strane medailí tak, aby bolo viditeľné a aj hmatateľné. Zadná strana každej medaily má mnohostranný vzhľad podobný vzhľadu krištáľu, čo symbolizuje rozmanitosť majstrovstiev v Mníchove, a ktoré sa spája v deviatich rôznych športoch a vrátane podujatí v para súťažiach. Disciplína, meno a krajina každého medailistu budú vyryté na zadnej strane medaily. Vizuálnu harmóniu tvorí aj stuha medaile. Namiesto toho, aby prechádzala v strede medaily ako to býva zvyčajne, je prekrížená stuha pripevnená k dvom horným rohom. To bráni tomu, aby sa medaila točila a športovcom je jej nosenie pohodlnejšie. Pečaťou konceptu holistického dizajnu sú stužky farebne odlíšené pre každú disciplínu.

BMW Group tiež podelí o svoje odborné znalosti v širokej škále oblastí, aby pomohli k úspechu European Championships Munich 2022. Spolupráca podčiarkuje spoločný cieľ oboch partnerov nielen usporiadať špičkové multišportové podujatie, ale aj zabezpečiť udržateľnosť a inovácie.

ME 2022 sa uskutočnia v termíne od 15. do 21. augusta 2022 a súčasťou bude atletika, cyklistika, športová gymnastika, veslovanie, triatlon, športové lezenie, stolný tenis, plážový volejbal a rýchlostná kanoistika. 

Značky: