Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Značka s hviezdou sa v rámci stratégie „Electric only“ chce do konca tohto desaťročia stať plnoelektrickou, pričom má jasný plán prechodu na bezemisnú budúcnosť.

Inovatívne riešenia mobility majú navyše významne prispieť aj k zvýšeniu kvality života v mestách. Na zabezpečenie mobility na takzvanej „poslednej míli“ prichádza teraz na trh ďalšie bezemisné riešenie v podobe elektrickej kolobežky Mercedes-AMG. Tá predstavuje kombináciu výkonnosti, dlhého dojazdu a bezpečnosti s kvalitnými komponentmi a športovou eleganciou. Jednoducho a intuitívne zložená elektrická kolobežka Mercedes-AMG sa ľahko zmestí do batožinového priestoru a vďaka nízkej hmotnosti ju možno pohodlne prepravovať v prostriedkoch verejnej dopravy. Preto sa dokonale hodí do mesta, na dochádzanie do práce, prípadne aj na dlhšie vzdialenosti.

V spolupráci so švajčiarskou spoločnosťou Micro Mobility Systems AG, ktorá sa špecializuje na mikromobilitu, prichádza na trh špičková elektrická kolobežka. Matná čierna elektrická kolobežka dokáže vďaka 500-wattovému elektromotoru rýchlo akcelerovať na rýchlosť 20 km/h. Namiesto palcovej plynovej páčky, ktorou je vybavená väčšina elektrických kolobežiek, má otočnú rukoväť, ktorá sa ovláda intuitívnejšie a presnejšie a dokáže priniesť väčšie potešenie z jazdy. Výkonný akumulátor s kapacitou 9,6 Ah umožňuje dojazd až 40 kilometrov, čo je ideálne napríklad na prekonanie posledného úseku v mestskej premávke až k vlastným dverám. Nová elektrická kolobežka Mercedes-AMG tak nielenže napĺňa želanie zákazníkov volajúcich po flexibilných, individuálnych riešeniach mobility, ale jej štýlový vzhľad sa dokonale hodí aj k modernému mestskému životnému štýlu.

Okrem výkonu a životného štýlu sa prirodzene kladie dôraz aj na bezpečnosť: široké stúpadlo s protišmykovou úpravou poskytuje pevnú a bezpečnú oporu pre obidve nohy. Stúpadlo skrášľujú kosoštvorce, ktoré sú typické pre značku AMG. Stabilné gumové kolesá s priemerom 20 cm, ako aj individuálne nastaviteľné pruženie vzadu a vpredu umožňujú vodičovi bez námahy prekonávať aj nerovný terén. Vďaka ergonomicky tvarovaným riadidlám s teleskopickou funkciou možno elektrickú kolobežku individuálne prispôsobiť každej telesnej veľkosti. Logo AMG zdobí pravú aj ľavú stranu riadidiel. Integrovaný zvonček umožňuje používateľom upozorniť na seba v mestskej premávke, centrálne umiestnený displej informuje o rýchlosti, stave nabitia a jazdnom režime. Harmonický dizajn dotvára hviezda Mercedes pod predným svietidlom. Elektrická kolobežka Mercedes-AMG brzdí buď pomocou elektrickej motorovej brzdy s ovládaním na otočnej rukoväti, pomocou bubnovej brzdy vzadu, alebo pomocou nožnej brzdy na ochrannom plechu. Pohybom otočnej rukoväte smerom dopredu sa aktivuje kinetický rekuperačný systém na brzdenie a zároveň sa dobíja akumulátor. Osvetlenie vpredu a vzadu, ako aj bočné odrazky umožňujú aj jazdenie v tme.

Užitočnou prídavnou funkciou je konektivita s aplikáciou Micro. Elektrická kolobežka Mercedes-AMG sa cez rozhranie Bluetooth® spojí s chytrým telefónom, ktorý možno upevniť v držiaku na riadidlách a prostredníctvom aplikácie poskytuje jazdcovi cenné informácie o rýchlosti, vzdialenosti, čase jazdy alebo stave akumulátora. Integrovaný navigačný systém na displeji navyše zobrazuje najkratšiu cestu do cieľa. Prostredníctvom aplikácie možno navyše priamo ovládať rôzne funkcie ako svetlo alebo jazdný režim elektrickej kolobežky.

S cieľom komfortnej prepravy možno elektrickú kolobežku Mercedes-AMG zložiť nohou pomocou intuitívneho skladacieho mechanizmu, pričom možno sklopiť aj držadlá. Vďaka tomu sa zmestí aj do malého batožinového priestoru a pohodlne si ju možno vziať so sebou do všetkých prostriedkov verejnej dopravy. Ďalšou výhodou je jej nízka hmotnosť len 14,7 kg.

Technické údaje:

Hmotnosť: cca 14,7 kg

Rozmery: dĺžka: 1 050 mm; výška: 1 085 mm; šírka: 520 mm (sklopená: 1 050 mm; 320 mm; 145 mm)

Výkon motora: 500 W

Akumulátor: 9,6 Ah, 450 Wh

Dojazd: cca 40 km Eco / 25 km režim Šport

Rýchlosť max.: 20 km/h

Čas nabíjania: 2,1 – 3,5 h

Veľkosť pneumatík: vpredu 200 mm, vzadu 200 mm

Brzdy: 3 (1 vpredu a 2 vzadu)

Osvetlenie: vpredu aj vzadu

Pruženie: vpredu aj vzadu

Displej: áno

Schválenie na cestnú premávku: áno

Značky: