Názov Suunto 9 Peak naznačuje, že bude funkčne a dizajnovo vychádzať z modelu Suunto 9 Baro, ktorý bol predstavený v roku 2019.

Od roku 2019 nám Suunto predstavilo pomerne málo noviniek, medzi ktorými asi najviac zahviezdil model Suunto 7 s Wear OS. Aktuálne však certifikáciou prechádza ďalší s názvom Suunto 9 Peak.

Peak má modelové označenie OW194 a patrí do vlajkového radu Suunto 9. Úrad FCC však o pripravovanej novinke veľa neprezrádza. Suunto 9 Peak má podobný dizajn a rozloženie tlačidiel ako Suunto 9 Baro. Jedným z hlavných rozdielov je však použitie pružnejšieho remienka.

Pokiaľ ide o technické parametre, s modelom Baro 9 zdieľa niekoľko zásadných prvkov a funkcií, ako napríklad zabudovaný barometer, vodoodolnosť 100 m, zafírové sklíčko, GPS, smart funkcie, inteligentnú správu batérie a možnosť sledovať viac ako 80 aktivít a športov.

Okrem nového pomenovania a remienka nie je jasné, čo by mohlo byť hlavným lákadlom modelu Suunto 9 Peak. Je pritom zaujímavé, že označenie Peak sa naposledy v Suunto hodinkách objavilo v roku 2014 v modeli Ambit3 Peak. Aj napriek monochromatickému displeju je tento model stále veľmi populárny.

Termín uvedenia modelu Suunto 9 Peak síce nepoznáme, no veríme, že jeho predstavenie nie je ďaleko.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Garmin Enduro: Ultravýkonné inteligentné hodinky

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.