Suzuki je značka, ktorú majú obyvatelia Slovenska veľmi radi. A Swift patrí medzi najpopulárnejšie modely. My sme testovali edíciu s označením Sport. Prirodzene, máme ho aj na videu, veď na auto sa treba pozrieť zo všetkých strán.

Swift Sport je ladené viac k dynamickej jazde a motor je 1,4 litrový Boosterjet. Poháňaná je predná náprava, výkon benzínového motora je 103 kW (140 koní). Podľa výrobcu je kombinovaná spotreba 6,0 litra/100 km (podľa WLTP). Cenovka vás poteší, toto auto je vaše za 18 600 eur a to je dobrá cena na takto vybavené auto.

Auto sme mali vo výrazne žltej farbe a to mu aj sedelo. Kombinácia s červenými zadnými svetla vyzerá jednoducho dobre. Miesta v kabíne je dosť, aj na zadných sedadlách sa odvezú dve dospelé osoby. K celkovému dizajnu prispievajú aj netradične vyhotovené 17-palcové kolesá.

Samozrejmosťou je AirBack vodiča a spolujazdca a úchyty detských sedačiek Isofix. Pripočítajte k tomu LED svietenie, ABS, ESP, kontrolu tlaku v pneumatikách a aj AutoStop. Kabína je opäť ladená športovo s červenými zvýrazneniami, na prístrojoch vidíte aj aktuálny krútiaci moment a výkon motora.

Otáčkomer má červené pozadie, ťah motora dobre počujete v kabíne. K športovému autu patrí na mechanická 6-stupňová prevodovka. Prekvapil nás systém s dvoma aktívnymi výfukmi, teda žiadna simulácia.

Páčilo sa nám, že Apple CarPlay a Android Auto fungovali na prvé zapojenie po použití USB kábla a oba systémy vhodne dopĺňali multimediálny systém z dodávky. Ten obsahuje navigáciu, Bluetooth prepojenie s mobilom a rádio.

Rovnako je tu aj mechanická parkovacia brzda a ohrev predných sedačiek. Cestujúci vzadu sa musia uskromniť, nie je tu žiadne nabíjanie mobilných zariadení alebo špecializovaný výduch klimatizácie. Využiť sa dá priestor na fľašu s vodou.

Batožinový priestor má pri nesklopených operadlách zadných sedadiel objem 265 litrov, pri sklopených 579 litrov a maximálny objem je 947 litrov,

Športový charakter podčiarkuje aj maximálna rýchlosť 210 km/h a zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 8,1 sekundy.

V celkovom hodnotení je to pekné auto za adekvátnu cenu, ktoré si užijú predovšetkým mladí ľudia.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu