Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Robotické paže tancujú s ohybnou projekčnou plochou a rozprávajú príbeh technologických inovácií. To je základ audiovizuálneho diela, ktorým Samsung spolu s českými umelcami na tohtoročnom Designbloku oslávi revolučný dizajn svojich telefónov.

Samsung Electronics na Designbloku 22 predstavuje kinetickú inštaláciu s názvom Flex!, ktorej autormi sú dizajnér Petr Bakoš, audiovizuálni umelci Ján Hladil a Lukáš Drevjaný zo Štúdia H40 a tím programátorov pražskej prototypovej dielne PrusaLab. Vizuálny zážitok na hrane súčasných technológií pripomenie inovácie vo vývoji mobilných telefónov, ktorých nový skladací mechanizmus s ohybným displejom Samsung nedávno preniesol z ríše sci-fi do našich vreciek.

Expozícia spoločnosti Samsung Electronics na tohtoročnom Designbloku má motto Svet je Flex! a k tvorbe konceptu spoločnosť pozvala dizajnéra Petra Bakoša. Výstava zaujme okrem iného unikátnou a špeciálne pre túto príležitosť navrhnutou inštaláciou Flex!, ktorej súčasťou sú tri kolaboratívne roboty tancujúce s ohybnou projekčnou plochou. Súvisiaca niekoľkominútová projekcia autorov Jana Hladila a Lukáša Dřevjaného nadviaže na interaktívnu výstavu nových skladacích telefónov s ohybným displejom, ktoré Samsung pred časom uviedol na svetový trh.

Interaktívna výstava flexibilného dizajnu

„Základnou myšlienkou nášho príbehu je, že úspešné technologické inovácie vedú k prirodzenosti a ku konštrukčným riešeniam, ktorých princípy môžeme sledovať v živej prírode – a sem patrí aj princíp flexibility. Tento trend sleduje aj vývoj mobilných telefónov,“ uvádza Petr Bakoš, ktorý koncept robotickej inštalácie Flex! rozvinul spolu s tímom programátora Leoša Horta z pražskej dielne PrusaLab.

Expozícia Svet je Flex! preto okrem samotného kinetického diela poskytne návštevníkom priestor na vyskúšanie nového radu skladacích telefónov s ohybným displejom Samsung Galaxy Z Flip4 a Samsung Galaxy Z Fold4 a ekosystému príslušenstva. Návštevníci budú môcť otestovať unikátne funkcie, ktoré ich flexibilný dizajn umožňuje, a to hlavne v spolupráci s obľúbenými aplikáciami od spoločnosti Google.

Expozíciu Svet je Flex! spoločnosti Samsung Electronics nájdete vo výstavnom priestore Superštúdia Gabriel Loci (Holečkova 106/10, Praha 5) v miestnosti 137B. Otváracia doba expozície je od stredy 5. 10. 2022 do nedele 9. 10. 2022 vždy od 10:00 do 21:00. Návštevníci si môžu zakúpiť vybrané mobilné produkty za výhodné ceny priamo na výstave netradične v predajnom automate Flexomat alebo získať unikátny 10 % zľavový kód na nákup akéhokoľvek tovaru na e-shope samsung.cz.

Značky: