Švajčiarsky výrobca sa domnieva, že dokáže obstáť v konkurencii Apple watchOS a Android Wear.

Pebble boli smart hodinky, ktoré sa pokúšali byť lacnými a spoľahlivými, s dlhou výdržou a vlastným OS. Napriek pozitívnym ohlasom to však s firmou nedopadlo tak slávne a napokon ju kúpil Fitbit.

Swatch si však myslí, že sa dokážu presadiť na trhu, ktorého 50% ovláda Apple so svojimi Apple Watch, a zvyšok si rozdelili ostatní výrobcovia, ktorí sa takmer výlučne spoliehajú na Android Wear.

Firma spolupracuje na vývoji OS s Švajčiarskym centrom pre elektroniku a mikrotechnológie. Hlavnou devízou ich OS má byť zameranie sa na bezpečnosť a extrémne nízku spotrebu.

Vo Švajčiarsku máme veľa skúseností, keď ide o vytvorenie niečoho, čo je menšie, spotrebuje omnoho menej energie, zároveň je to nezávislé, menej nákladné na výrobu a zmestí sa to do malých objektov,“ povedal Nick Hayek, CEO firmy Swatch.

Firma plánuje uviesť svoj nový OS na trh v hodinkách svojej značky Tissot niekedy koncom roka 2018. Či sa systém dokáže presadiť na trhu rozdelenom medzi dvoch veľkých hráčov, to ukáže len čas. Obávame sa však, že watchOS a Android Wear, s obrovskou podporou a dobrou integráciou s mobilnými zariadeniami, budú prisilnou konkurenciou.

Zdroj: ZDNet

VIDEO: TAG Heuer Connected Modular 45 sú modulárne inteligentné hodinky s cenovkou od 1600 eur