Na čerpacích staniciach Slovnaft ste sa mohli stretnúť s rýchlonabíjačkami s označením Plugee. V tomto prípade je výhodné použiť aplikáciu MOL Plugee.

Aplikácia MOL Plugee vám vyhľadá najbližšiu elektronabíjačku a zjednoduší nabíjanie, registráciou dosiahnete nabíjanie za najnižšie ceny. Do konca roka bude v sieti čerpacích staníc Skupiny MOL v šiestich krajinách 222 elektronabíjačiek.

Za prvé dva mesiace si ju na Slovensku stiahli stovky používateľov a zaregistrovalo sa v nej približne 250 zákazníkov.
Používanie aplikácie je jednoduché. Ak ste registrovaný používateľ, vyberiete si typ konektora, cez aplikáciu spustíte nabíjanie, ukončíte ho a môžete pokračovať v ceste ďalej. Platba sa uskutoční automaticky.

Ako registrovaný zákazník nabíjate svoj elektromobil najvýhodnejšie. Ak nie ste registrovaný, pred pripojením kábla musíte urobiť jeden krok navyše – teda zadať údaje o vašej platobnej karte. Okrem jednoduchého prístupu k nabíjaniu ponúka aplikácia ďalšie inteligentné funkcie. Môžete si pozrieť históriu nabíjaní, prehľad nákladov na nabíjanie, môžete si pridať viacero elektromobilov alebo ďalšie osoby k svojmu kontu. Sami si určíte, aké notifikácie chcete dostávať.

Prostredníctvom MOL Plugee aplikácie môžete využívať elektronabíjačky v celej sieti čerpacích staníc Skupiny MOL v šiestich krajinách: okrem Slovenska v Česku, Maďarsku, Rumunsku, Chorvátsku aj Slovinsku. Ceny za nabíjanie sa v jednotlivých štátoch môžu líšiť, keďže závisia od cien elektriny v danej krajine. Zákaznícky servis je k dispozícii každý deň v týždni medzi 8 až 22 hod. Bez ohľadu na to, v ktorej krajine sa nachádzate, hovor bude vedený vo vami zvolenom jazyku. Registrácia je bezplatná.

Skúšobná prevádzka nabíjacích staníc na čerpacích staniciach Slovnaft, keď bolo nabíjanie dostupné zdarma, sa skončila k 6. júlu 2021. Ceny nabíjania cez aplikáciu sa odvíjajú od typu použitej nabíjačky, množstva spotrebovanej elektriny a čiastočne aj od dĺžky nabíjania. Pozrite si prehľad cien na Slovensku:

Podľa prieskumu Skupiny MOL majitelia elektromobilov jednorazovo najazdia 21 až 100 km a zhodujú sa v tom, že by sa oplatilo inštalovať nabíjacie stanice približne každých 60 kilometrov. Na Slovensku je momentálne 13 takýchto elektronabíjačiek..

Zdroje: Slovnaft, vlastné

Prečítajte si aj

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu