Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

TCL Electronics, jeden z vedúcich hráčov v odvetví výroby televízorov a firma s vedúcim postavením na trhu produktov spotrebnej elektroniky, dnes oznámila uvedenie svojej novej vlajkovej lodi, televízora TCL X91 s rovnomennej produktovej rady s rozlíšením 8K a QLED technológiou na európsky trh. Televízory z produktovej rady X91 budú dostupné v sieti vybraných predajcov. Spoločnosť TCL pokračuje v plnení svojej misie a podporuje inteligentný životný štýl a inovatívne technológie. Nový televízor TCL 8K QLED X91 v dopytovanej uhlopriečke 75 palcov prináša verný obrazový zážitok porovnateľný s reálnym svetom.

Zdroj: TCL

„Naša najnovšia produktová rada TCL QLED 8K X91 posúva štandardy pozerania televízora a televíznej zábavy na ďalšiu úroveň. Produktová rada X91 je ďalším dôležitým krokom vo využití technológie Quantum Dot, ktorú TCL podporuje. S vrcholnou audio-video kvalitou, umelou inteligenciou (AI) TCL a skvelým dizajnom prináša produktová rada X91 zákazníkom až do ich domovov filmový zážitok, ktorý nemá obdoby,” hovorí Kevin Wang, generálny riaditeľ spoločností TCL Industries Holdings Co., Ltd. a TCL Electronics.

TCL X91: nekonečná záplava detailov. Nové silné obrazové zážitky

S produktovou radou X91 uvádza spoločnosť TCL svojich zákazníkov do sveta rozlíšenia 8K. Nová produktová rada ponúka neuveriteľný počet pixelov, a to tak optimalizovaných, ako nikdy predtým. Rozlíšenie 8K pri rade TCL X91 je štyrikrát vyššie než pri bežných televízoroch so 4K UHD, a šestnásťkrát vyššie než pri televízoroch Full HD. Rozlíšenie 8K má formát 7 680 x 4 320 pixelov, čo je vo výsledku viac než 33 miliónov pixelov (33,18 miliónov). Používatelia dostávajú teraz ostrejší obraz s viacerými detailmi. X91 8K QLED televízor má obrazové body tak malé, že nie sú zrejmé aj pri zväčšení, a preto môžu sprostredkovať detailný obraz reálneho sveta.

V roku 2020 stále nie je veľa filmov a digitálneho obsahu v rozlíšení 8K. Z tohoto dôvodu prináša TCL technológiu pre upscaling, ktorá dokáže posunúť video a fotografie v rozlíšení HD, FHD a 4K do rozlíšenia 8K. Pri digitálnom obsahu, ktorý nie je v rozlíšení 8K, dokáže technológia upscalingu spoločne s umelou inteligenciou optimalizovať každý pixel automaticky do formátu 8K, výsledok potom znesie porovnanie vo všetkých smeroch s rozlíšením 8K. Technológia TCL 8K AI Upscaling prináša vo výsledku detailnejšie a prirodzenejšie video a fotografie. Neprepočítava len jeden aspekt zobrazenia, ale celé spektrum špecifikácií, ako je jas, farebné kompenzácie, kompenzácie detailov aj zobrazovacie frekvencie.

Technológia TCL 8K AI pre upscaling inteligentne analyzuje nielen formáty 4K, ale taktiež SD, HD, FHD a ďalšie obrazové rozlíšenie. Výsledok? Dych berúce a jasné detaily, ostrý text, vylepšená čitateľnosť a celkovo optimalizované realistické vyznenie bez ohľadu na rozlíšenie zdroja.

Vďaka špičkovej technológii Quantum Dot prináša tento televízor značky TCL rýdze filmové podanie vytvorené miliardou farieb a odtieňov celého spektra, ktoré môže zachytiť profesionálna filmová kamera. Táto technológia poskytuje úroveň farebného podania, detailov a prekreslenia, ktorú iné televízory s technológiou LED alebo OLED neprekonajú.

Štandard HDR PREMIUM 1000 pri rade TCL X91 pridáva neuveriteľné obrazové detaily a výrazný jas. Najnovší štandard pre UHD obsah je HDR (High Dynamic Range). HDR PREMIUM 1000 poskytuje zďaleka najlepší zážitok pri štandarde HDR s výrazným jasom, výnimočnými detailmi v tmavých scénach a jasne presnú farbu. Jas môže dosiahnuť hodnôt až 1 000 nitov, čo vedie k perfektnému zobrazeniu všetkých detailov v tmavých scénach v štandarde HDR a súčasne garantuje skvelý obraz dokonca aj v miestnosti s priamym slnečným svetlom.

Celoplošné lokálne stmievanie (full array local dimming) a rozlíšenie 8K posúva kontrast, detaily, reálny obraz a výkon HDR na úplne novú úroveň. V kombinácii s technológiou Quantum Dot každý používateľ televízora TCL 8K X91 prežije zážitky z ostrých kontrastov a nekonečného spektra farieb.

Produktová rada X91 podporuje štandard Dolby Vision – Atmos, ktorý umožňuje používateľom prežiť vylepšenú realitu. Obraz a zvuk budú vidieť, počuť a vnímať ako nikdy predtým. Dolby Vison HDR prináša neuveriteľné farby, kontrast aj jas, a mení tak zažité spôsoby vnímania obrazu aj zvuku.

Zatiaľ čo kvalita obrazu je dôležitá predovšetkým pri výkone televízora, kvalita zvuku má schopnosť pritiahnuť divákov a vtiahnuť ich do deja na obrazovke. Rada X91 je vybavená zvukovým systémom, najlepším vo svojom odvetví. Základom je technológia Onkyo a Dolby Atmos. Toto spojenie prináša zvuk, ktorý diváka celkom pohltí. Dolby Atmos má schopnosť vtiahnuť diváka do deja pomocou hutnejšieho a obklopujúceho zvuku, ktorý naplní izbu a ktorý sa doslova valí na diváka, obklopí jeho zmysly a zvýši zážitok zo zábavy.

TCL X91 prichádza s predinštalovaným operačným systémom Android TV, ktorý je najobľúbenejším operačným systémom na svete. Používateľ má prakticky k dispozícii neobmedzený zdroj personalizovanej zábavy. Vstavaná funkcia Chromecast umožňuje ľahko na televízore prehrávať fotografie, videá a hudbu z iného zariadenia. Používateľ môže taktiež využiť ovládanie hlasom v službe Google Assistant a mať prístup k nespočetnému množstvu filmových a televíznych programov (500 000+)  a ďalších služieb a aplikácií.

Televízor TCL so systémom Android TV umožňuje handsfree ovládanie. Používatelia môžu bez diaľkového ovládača, iba hlasom, televízor ovládať. Televízor reaguje na mnoho povelov, napríklad na spustenie aplikácií, triedenie obsahu, prepínanie vstupov, nastavenie hlasitosti, vyhľadávanie a mnoho ďalšieho.

TCL ďalej oznámilo, že nová rada X91 získala certifikáciu IMAX® Enhanced za výnimočné audiovizuálne technológie a veľkoformátové obrazovky. Program odštartovaný spoločnosťami IMAX a DTS teraz prináša nový certifikát IMAX Enhanced, ktorý označuje digitálne remasterovaný obsah v spojení s optimalizovaným prehrávaním na prémiových zriadeniach TCL. Produkty TCL sú po desiatky rokov vyvíjané tak, že kombinujú znalosti z audiovizuálnej teórie a výskumu, aby poskytli najlepší zážitok z domácej zábavy.

„Je naším nesmiernym potešením, že sme získali uznanie od elitného projektu IMAX Enhanced a môžeme byť jeho partnerom. Televízory TCL Android QLED spĺňajú tie najvyššie štandardy a garantujú najlepšie farebné podanie obrazu, kontrast, čistotu obrazu a zvuku na trhu. V spoločnosti TCL s certifikáciou IMAX pre domácu zábavu je náš X91 rozhodne tou najlepšou voľbou pro individualizovaný audiovizuálny zážitok,” hovorí Kevin Wang.

Doslova revolučným počitom v prepojení priateľov aj rodinných príslušníkov je vysúvacia Pop-Up kamera, ktorá spája televízor a zážitky zo spoločného stretávania a umožňuje neobmedzené možnosti prepojenia kdekoľvek a kedykoľvek.

Pomocou internetu a služieb ako Google Duo je možné organizovať video stretnutia a video konferencie s priateľmi a rodinnými príslušníkmi*.

Produktová rada X91 má bezrámový kovový dizajn, využíva materiály, ako je kov, a nie je len elegantným kusom dobre vyrobeného produktu, ale taktiež súčasťou vybavenia, ktoré splynie s prostredím obývačky.

Produktová rada QLED 8K X91 spoločne s dvomi predchádzajúcimi modelmi QLED televízorov C71 a C81 je súčasťou modelov TCL QLED pre rok 2020.

TCL QLED 8K X91 bude na európskom trhu dostupný vo veľkosti 75 palcov (TCL 75X915).

*Produktové špecifikácie a rozmery sa môžu v jednotlivých krajinách a regiónoch líšiť. Dostupnosť je závislá na uvádzaní produktov na trhy v jednotlivých krajín.

* Dolby, Dolby Atmos a Dolby Vision sú registrované ochranné známky spoločnosti Dolby Laboratories, Inc.

* Hlasové ovládanie Hands-Free Voice Control nie je dostupné vo všetkých jazykoch a vo všetkých krajinách. Vyžaduje internetové/dátové pripojenie. Môže byť spoplatnené. Dostupnosť a uvádzaný výkon jednotlivých parametrov, funkcií a služieb sú viazané na dostupnosť služieb, daný produkt a sieťové pripojenie a nemusia byť dostupné v niektorých krajinách a regiónoch.

* IMAX® je registrovaná ochranná známka IMAX Corporation

* Vyžaduje internetové/dátové pripojenie. Dostupnosť a uvádzaný výkon jednotlivých parametrov, funkcií a služieb sú viazané na dostupnosť služieb, daný produkt a sieťové pripojenie a nemusia byť dostupné v niektorých krajinách a regiónoch.

*  TCL si váži vaše súkromie a pridáva manuálne ovládanie kamery tlačidlom na jeho boku. Týmto tlačidlom môžete zakázať vysúvanie vstavanej kamery.

* Vyžaduje účet u služby Google. GOOGLE DUO je registrovanou ochrannou známkou Google LLC

* Dostupnosť a uvádzaný výkon jednotlivých parametrov, funkcií a služieb sú viazané na dostupnosť služieb, daný produkt a sieťové pripojenie a nemusia byť dostupné v niektorých krajinách a regiónoch.

Značky: