Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Huawei predstavila novú technológiou základňových staníc 5G. Dizajn CableFree umožní anténam výrazne zlepšiť integráciu a energetickú spotrebu. Zvýši sa aj účinnosť vysielaného signálu, a to až o 20%. Medzi najvýraznejšie výhody však patrí nízka miera radiácie produkovanej 5G infraštruktúrou.

Nový inovatívny koncept zlepšuje vysielanie 5G signálu, znižuje hmotnosť 5G antén a umožňuje ich ľahšiu inštaláciu. Šesťkanálová anténa tak môže byť v prípade CableFree až o 10 kg ľahšia a hmotnosť viacpásmových antén môže klesnúť pod 50 kg, vďaka čomu sa razantne zjednoduší inštalácia a znížia náklady. Výhody budú najvýraznejšie najmä pri inštalácii na strechách budov.

CableFree zvyšuje dátovú kapacitu antény až o 80% a má zníženú produkciu radiácie. V súčasnej dobe je toto riešenie jedno z najbezpečnejších na európskom trhu 5G. Zavedenie vysokofrekvenčných pásiem v 5G vyžaduje zvýšenie počtu antén pre zaistenie širokého pokrytia. Huawei sa preto zameriava aj na celkové zlepšenie vysokorýchlostného pokrytia siete 5G. CableFree tak disponuje až o 20% vyššou účinnosťou žiarenia pre zvýšenie efektivity pokrytia signálom, zároveň však bez zvyšovanie miery žiarenia.

Vylepšením prešiel aj výkon pasívne intermodulácie, tzv. PIM, ktorý umožňuje efektívnejšiu interakciu medzi jednotlivými mechanickými komponentmi antény. Vďaka CableFree má anténový systém o 80% menej skrutiek a spojov.

Značky: