Elon Musk svoje plány predstavil na podujatí Tesla Giga Fest v Berlíne.

Tam spoločnosť v súčasnosti stavia aj svoju nemeckú továreň Gigafactory. Počas svojho vystúpenie Musk oznámil, že Tesla bude vyrábať vlastné pivo. Z tohto kroku na druhej strane nie sme v šoku, keďže pivo má v Nemecku dlhú tradíciu.

V duchu veľkolepého „giga“ sa pivo bude volať Giga Beer“ alebo v nemčine Giga Bier. Prvé, čo na prvý pohľad zaujme, je dizajn fľaše, ktorý je inšpirovaný futuristickými a predovšetkým hranatými líniami Cybertrucku.

Tesla pivo

Elon Musk počas svojho vystúpenie predniesol zopár slov, ktoré rozhodne zaujali. Uviedol, že postaví železničnú stanicu, ktorá bude priamo na pozemku. Dokonca prekvapil aj plánmi na netradične industriálne prevedenie továrne, ktorá by sa mala celá zahaliť do graffiti. V rámci týchto plánov taktiež uviedol, že Tesla bude mať aj svoje vlastné pivo.

Vzhľadom na to, že Musk na seba často upozorňuje bláznivými „cool“ nápadmi, nejeden by si myslel, že ide o vtip. Ibaže v jeho prípade sa musíme pripraviť na hocičo. Po tomto vyhlásení Tesla o niekoľko dní požiadala o ochrannú známku názvu oboch verzií piva na USPTO. V databáze je tak už teraz možné nájsť označenia Tesla GIGA BEER alebo Tesla GIGA BIER. 

Tesla Tequila
Tesla Tequila

V skutočnosti problém nevidíme ani tak v bláznivých nápadoch a plánoch Elona Muska. Skôr ide o spojenie piva – alkoholu a automobilovej značky. Môže ísť tak o pomerne nebezpečnú marketingovú stratégiu. Dokonca ani spojenie alkoholu a značky Tesla sa nedeje prvýkrát. V roku 2020 bola predstavená Tesla Tequilu, ktorá sa v tom čase predávala za 250 dolárov.

Na druhej strane „giga pivo“ alebo Tesla Tequila môžu spoločnosti priniesť dodatočnú publicitu. Ale za akú cenu? Tesla Autopilot a Tesla alkohol nejdú príliš dokopy.

Zdroj: TheNextWeb

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.

Nechajte nám správu