Koncept elektromobilu bol predstavený pred rokom.

Firma Byton predstavila pred rokom na veľtrhu CES 2018 prototyp svojho SUV elektromobilu Byton M-Byte. Ten mal ísť do výroby v priebehu roku 2018, avšak nestalo sa tak.

Podľa najnovších informácií, ktoré prezentoval Byton na CES 2019, sa elektromobil začne vyrábať koncom roka 2019. Jeho produkčná verzia bude oficiálne predstavená v júni.

Byton M-Byte je elektromobil s dojazdom až 520 km a s podporou autonómnej jazdy úrovne 3. Elektromobil chce zaujať cenou, tá bude štartovať na úrovni 45-tisíc dolárov. Vozidlo tiež zaujme zabudovaným rozpoznávaním tváre, hlasovým ovládaním pomocou asistentky Amazon Alexa a využívaním strojového učenia.

Byton M-Byte

S futuristickým interiérom

Futuristicky pôsobí aj interiér vozidla. Byton predstavil jeho finálnu verziu, ktorou bude súčasťou elektromobilov zo sériovej výroby.

Palubnú dosku pokrýva 48-palcový zakrivený displej, ktorý je rozdelený do troch sekcií. Tento displej nie je dotykový, ovládanie zabezpečuje 7-palcový tablet, ktorý je zabudovaný priamo vo volante. K dispozícii je tiež 8-palcová dotyková plocha medzi sedadlom vodiča a spolujazdca.

Byton medzičasom vyrobil aj prototyp druhej generácie s názvom K-Byte. Ten sa dostane do sériovej výroby v roku 2021.

Prečítajte si aj:

VIDEO TOUCHIT: Testovali sme elektroauto, ktoré má zraziť Teslu na kolená. Pozrite sa ako to presne urobí

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit

Nechajte nám správu