Vyzerá skvelo.

Tesla pred rokom predstavila elektromobil s názvom Model 3, ktorého cena je iba 35 tisíc dolárov. V porovnaní s cenou ostatných elektromobilov od Tesly ide o ľudovú ponuku a novinka preto púta veľkú pozornosť.

Tesla by mala tento rok oficiálne predstaviť finálnu verziu elektromobilu a koncom roka doručiť prvé vozidlá novým majiteľom. Podľa posledných informácií má spoločnosť viac ako 400 tisíc predobjednávok.

Tesla Model 3

Pripomeňme, že Elon Musk nedávno na Twitteri zverejnil viacero zaujímavých informácií. Model 3 podľa jeho slov nie je ďalšia generácia elektromobilov Tesla. Nie je to iPhone 3 v porovnaní s iPhonom 2. Model 3 je cenovo dostupnejšia verzia Modelu S, pričom Model S má vo výbave pokročilejšie technológie. Alebo inak povedané, Musk prirovnáva Model 3 k BMW 3 alebo Audi A4 a Model S je podľa jeho slov na úrovni BMW 5 alebo 6.

Rozdiel medzi oboma elektromobilmi spočíva aj v tom, že Model 3 je menšie vozidlo, s menším výkonom a menším dojazdom. Taktiež má o niečo menej funkcií, Musk však nedefinuje detaily. Bez ohľadu na to, aj Model 3 ponúkne funkciu Autopilota a podľa Elona to bude „úžasný“ elektromobil. Jeho dojazd by mal byť lepší ako v prípade konkurenčného Chevy Bolt EV, ktorý má dojazd na úrovni 380 km na jedno nabitie.

Zdroj: bgr.com

Prečítajte si aj:

Tesla Model 3: Elon Musk ukázal prvé video elektromobilu, prezradil ďalšie detaily

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit

Nechajte nám správu