Tesla spustila oficiálny konfigurátor pre obyvateľov Slovenska.

Elon Musk nedávno sľuboval prekvapenie pre Slovákov a pred pár dňami spustil slovenský konfigurátor. Vďaka nemu si môžete oficiálne objednať Teslu Model 3 aj zo Slovenska.

Na novinku upozornil portál Pravda, ktorý považuje túto iniciatívu spoločnosti Tesla iba za obchodný trik. Z konfigurátora je totiž zatiaľ možné objednať len Model 3 v najnižšej výbave, ktorý je ako jediný podporovaný dotáciami ministerstva hospodárstva SR vo výške až 8 000 eur. Za Model 3 vo verzii Standard Rane Plus zaplatíte 48 456 eur s DPH, hranicou pre dotácie je cena 50-tisíc eur.

Je diskutabilné, aký význam má objednanie Modelu 3 pomocou slovenského konfigurátora. V Česku môžete kúpiť rovnakú verziu elektromobilu od októbra tohto roka v cene 1 199 200 Kč, čo je približne 46 977 eur a dotáciu na auto dostanete aj v tomto prípade. Auto vám pritom doručí samotný pražský díler.

Pravda tiež upozorňuje na to, že dotačný program neumožňuje financovanie formou lízingu. Dotácia vám tak bude poskytnutá až uhradení vozidla v plnej výške ceny.

Tesla Model 3

Slovenský konfigurátor Tesly upozorňuje na možnosť získania dotácií

Autor: Samuel Novitzky

Zdroj: Pravda

Prečítajte si aj:

Tesla Model Y oficiálne: Ľudový SUV elektromobil s dojazdom až 540 km

Nechajte nám správu