Za príplatok 3000 dolárov.

Tesla Model S dostala do výbavy novú batériu. Má kapacitu 75 kWh, rovnako ako najmenšia batéria pre Model X. Elektromobil aktuálne ponúka 70 alebo 90 kWh akumulátor, 75 kWh verzia bude v porovnaní so základnou batériou dostupná za príplatok 3000 dolárov.

Nie je známe, prečo sa Tesla rozhodla spraviť túto zmenu. Nejde o výrazné vylepšenie, skôr iba kozmetickú úpravu, aj keď je pravda, že nová batéria ponúkne dlhší dojazd o necelých 10%. Táto zmena však prichádza po nedávnom vylepšení dizajnu a miernej úprave niektorých vlastností. Tesla teda pokračuje v postupnom vylepšovaní svojho elektromobilu.

Taktiež je možné, že 70 kWh akumulátor bude časom odstránený a k dispozícii už bude iba 75 kWh verzia. Ako sme spomenuli, batériu s totožnou kapacitou nájdete aj v Modeli X, takže tento krok môže Tesle uľahčiť výrobu a využitie jedného typu akumulátora naprieč rôznymi elektromobilmi.

Prečítajte si aj:

Vynovená Tesla Model S. Upravený dizajn a rýchlejšie nabíjanie

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit

Nechajte nám správu