Tento krok spoločnosti Tesla sa dal očakávať.     

Značka Tesla je známy výrobca elektromobilov, na ktorej čele stojí výstredný Elon Musk. Ten dáva o sebe vedieť skutočne často. Či už ide o vesmírny program SpaceX, alebo o jeho snahy ovplyvňovať kryptotrh, kde vystrája rôzne „psie kúsky„. Nie je preto prekvapením, že tak silná technologická spoločnosť má snahy vstúpiť aj na trh so smartfónmi. Pred rokmi tak učinili aj dnes už známi výrobcovia smartfónov Xiaomi, Google, Samsung alebo Apple. Ani ich pôvodné zameranie nemalo s telefónmi nič spoločné. 

Smartfón Tesla

Nové správy o „modrom“ Tesla smartfóne naznačujú, že ide o herný model, čo nie je ani zďaleka oficiálne potvrdené. Správy sú dokonca podporené nedávnymi únikmi renderov, ktoré zobrazujú výrazný dizajn zadnej strany zariadenia. Na prvý pohľad sa však zdá, že dizajn je jemne inšpirovaný novými Pixelmi 6 od spoločnosti Google. Iný dojem už dodáva logo Tesla a dizajn troch fotoaparátov.

Pokiaľ Tesla plánuje vstup na trh s mobilný telefónmi, skôr sa prikláňame k možnému uvedeniu prémiového zariadenia, čo naznačuje pôsobivý a až prémiový vzhľad.

Objavili sa dokonca aj správy o možnom pomenovaní tohto telefónu. Tesla by ho mohla nazvať Model Phone, čo má aj určitú logiku, ale pomenovanie Tesla Phone je predsalen údernejšie. Smartfón do svojej výbavy údajne dostane 108 Mpx fotoaparát, 4K displej, čipovú sadu Snapdragon 898 a až 2 TB internej pamäte, čo sa skutočne môže podpísať na vysokej cene tohto zariadenia. Čerešničkou na torte už potom budú iba prémiové materiály.

Ako bude nový smartfón od Tesly nakoniec vyzerať, ukáže až čas, keďže prednedávnom sa objavili aj správy o smartfóne Tesla Model Pi.

Tesla Phone Pi
Tesla Model Pi

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.

Nechajte nám správu