Nabíjanie elektromobilov v sieti rýchlych nabíjačiek Tesly už nebude zadarmo.

Výrobca elektromobilov, spoločnosť Tesla, oznámil, že spoplatní používanie nabíjačiek Supercharger. Zmena bude aktívna od 1. januára 2017 a za nabíjanie bude musieť platiť každý, kto si od budúceho roka kúpi hocaký elektromobil Telsa.

Ako už bolo zdôraznené, poplatky za nabíjanie sa budú týkať iba rýchlych nabíjačiek Supercharger. Tesla nedefinuje, koľko bude vodičom účtovať, pôjde však o „malý poplatok„, ktorý je nižší v porovnaní s tankovaním benzínu v prípade klasického automobilu. Ceny sa budú dynamicky vyvíjať podľa aktuálnej ceny elektriny a môžu sa líšiť podľa regiónov. Noví majitelia takisto dostanú každý rok kredit na bezplatné nabitie elektromobilu do kapacity 400 kWh.

Čo sa existujúcich majiteľov elektromobilov týka, tí budú môcť zadarmo nabíjať svoj elektromobil až dokedy sa vozidlo nepokazí. Ak však potom vymenia staré vozidlo za novú Teslu, benefit bezplatného nabíjania by im mal podľa portálu The Verge ostať.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Boli sme pozrieť SuperCharger stanicu Tesla v areáli hotela Kaskády

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit

Nechajte nám správu