Jednoducho krásne auto – toto sme počúvali celý týždeň, čo sme ho testovali. V červenej farbe bol neprehliadnuteľný a pritom sa s ním dalo zaparkovať aj do medzery medzi autami, kde sa veľké koráby nedostali.

Jeho začiatočná cena je 29 990 eur, pre elektrické autá od Peugeot dostanete nabíjaciu kartu na rýchlonabíjačku na 10 000 km.

Unikátne prvky zvonka

Na efektnom dizajne sa podpísali prvky, ktoré zdobia exteriér ako je monogram „e“ a dvojfarebný znak leva, predná maska s prvkami vo farbe karosérie, čierne lemy blatníkov, aerodynamické hliníkové 16″ disky s diamantovým efektom a výplňami, ktoré ďalej zlepšujú aerodynamické parametre. Priobjednať sa dajú 17″ palcové disky.

Batéria a jej nabíjanie

Použitá je tu modulárna platforma pre elektromobily e‑CMP, kde sa už od počiatku počítalo so zabudovaním výkonnej batérie s kapacitou 50 kWh. Nemáte tu teda výraznejšie obmedzeniu interiéru či batožinového priestoru. Na batériu poskytuje výrobca záruku 8 rokov alebo 160 000 km (pokles maximálne do 70% pôvodnej kapacity).

Výrobca udáva dojazd na plnú batériu do 362 km, to ale v zime nedosiahnete. Počítajte tak s 300 km a to je pre auto skôr určené do mesta celkom dosť. Z 10% batérie na 80 % kapacity batérie sme nabili na nabíjačke v Auparku za 32 minút, čo je super. Musíte mať ale na to rýchlonabíjačku, čo dokáže urobiť výkon cez 100 kW. Pri nabíjaní doma cez Wallbox môžete využiť zabudovanú nabíjačku s výkonom 7,4 kW a nabíjanie úplne vybitej batérie doplna je hotové za 7,5 hodiny. Cez deň tak intenzívne jazdíte a v noci nabíjate.

Motor a dynamika

Atribúty ako silné zrýchlenie, tichý chod a vysoká dynamika má elektrické auto v génoch a e-208 určite nie je iný. Motor má výkon 100 kW (136 k) a krútiaci moment 260 Nm. Maximálny krútiaci moment je pritom dostupný už od nulovej začiatočnej rýchlosti. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h dosiahne Peugeot e-208 za 8,1 sekundy, maximálna rýchlosť je 150 km/h. Prevodovka je automatická, určujte len smer dopredu alebo dozadu. Nastaviť si môžete stupeň pre silnejšiu rekuperáciu.

Mobilná aplikácia

Aplikácia MyPeugeot pre Android a iOS umožní ovládať niektoré funkcie v aute na diaľku, napr. Nabíjanie alebo predhriatie/vychladenie interiéru pred jazdou prídu celkom vhod.

Pohodlie vo vnútri

Vo vnútri sa cítite ako v športovom aute, je tu 360°i-Cockpit ako aj 10-palcový dotykový displej. V interiéri sme našli elegantné čalúnenie v kombinácii Alcantara/látka Gris Grévali.

Peugeot e‑208 si navyše zachovať pohodlnú priestrannosť a nám ako vodičovi ale aj ostatným cestujúcim ponúka pohodlie aj pri dlhšej jazde. Nastaviť sa dajú tri režimy jazdy – Eco / Normal / Šport. Páčil sa nám sploštený volant. Batožinový priestor môže dosiahnuť objem až 260 litrov a dá sa ďalej zväčšiť sklopením operadiel pre cestujúcich vzadu.

Galéria

  • Peugeot e208
  • Peugeot e208
  • Peugeot e208
  • Peugeot e208
  • Peugeot e208
  • Peugeot e208
  • Peugeot e208

Zdroje: vlastné

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Nechajte nám správu