Tieto slúchadlá sú vhodné hlavne pre hráčov. Kombinujú v sebe headset s výklopným mikrofónom. Model G231 je v efektnom tmavo-sivom a oranžovom vyhotovení. Konštrukcia je plastová, vďaka čomu majú slúchadlá nízku hmotnosť. Mušle s ukrytými 40 mm meničmi kompletne obopnú uši. Na náš vkus majú ale silnejší prítlak. Ten pocítite ihneď po nasadení na hlavu, takže pri skúšaní ho hneď odhalíte.

Citlivejší používatelia by sa mali poobzerať po inom modeli. Konštrukčne ide o pevné slúchadlá, hoci na pohľad ich dizajn nepôsobí najvierohodnejšie. Náušníky sú vyplnené bežnou penou. Je trochu tvrdšia, no to je následkom tuhšieho spojovacieho mosta. Výhodou polstrovania je, že sa dá odňať a môžete ho oprať alebo len prepláchnuť pod tečúcou vodou. Na dlhodobé používanie je to ideálne. Navyše sa v ňom nebudete potiť ako pri koženkových polstrovaniach.

Keďže sú slúchadlá prispôsobené pre hráčov, je tu klasické prepojenie s počítačom cez audiokábel. Vzhľadom na prítomnosť mikrofónu ide o 4-pólovú verziu. Mikrofón sa dá vypnúť na ovládači umiestnenom na kábli. Tu je aj koliesko na ovládanie hlasitosti. Je dostatočne pevné a nepohne sa vám náhodným oterom.

Názov modelu / Technické parametreLogitech G231 Prodigy
Typdrôtové, jack
Veľkosť meniča [mm]40
Odhlučnenie od okoliakonštrukciou
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Typ konektoraI konektor
Skutočná hmotnosť [g]264

 

Hudobne hrajú slúchadlá veľmi dobre. Hráči majú v tomto jasnú výhodu. Získavajú popri hraní aj slúchadlá na kvalitné počúvanie hudby. Pri hrách oceníte širokospektrálnu reprodukciu s nadmieru zreteľnými stredmi a výškami. Prekvapením boli aj dynamické basy. Aj keď ide v zásade o lacnejší model pre hráčov, odporúčame zbystriť pozornosť. Ponúka totiž viac, než sa podľa ceny zdá.

Hodnotenie
+ výborná kvalita hudby, dynamika podania frekvenčných pásiem, náušníky sa dajú oprať, cena
– pre niekoho silný prítlak

Zapožičal: Logitech
Cena: 59,99 EUR

Tento článok vyšiel aj v tlačenom októbrovom vydaní TOUCHIT č. 8/2016, ako súčasť testu slúchadiel, preto sa niektoré skutočnosti uvednené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

NAŠE HODNOTENIE

8.0 Cenovo dostupné

Logitech G231 Prodigy sú cenovo dostupné slúchadlá najmä pre hráčov, keďže majú výklopný mikrofón a kábel dlhý 2 metre. Zvukovo prekonávajú drahšie modely na trhu. Kto teda hľadá dobrý zvuk a nepotrebuje bezkáblové pripojenie, toto môže byť alternatíva.

  • Vlastné odhlučnenie 9
  • Odhlučnenie od okolia 4
  • Kvalita reprodukcie 9
  • Pomer cena/výkon 10

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.